Úvod Novinky Android Google predstavil správcu neaktívnych účtov, môžete si nastaviť čo sa stane s...

Google predstavil správcu neaktívnych účtov, môžete si nastaviť čo sa stane s Vašimi dátami, keď zomriete

0

Nechcem vyvolávať paniku, no máme dôkazy o tom, že všetci skôr či neskôr zomrieme. V minulosti ľudia vlastnili skutočné „hardwarové“ objekty, ktoré sa dali zničiť/predať alebo s ktorými ich dokonca pochovávali. V dnešnej dobe je čoraz viac a viac nášho majetku online a doteraz neexistoval žiaden nástroj, ktorý by slúžil ako skartovačka.

Správca neaktívnych účtov je celkom jednoduchý. Začnete pridaním telefónneho čísla a druhej emailovej adresy, kam Google pošle upozornenie predtým, ako spustí akúkoľvek operáciu. Potom si zvolíte dĺžku obdobia po ktorom má Google zareagovať. Vybrať si môžete 3 mesiace, 6 mesiacov, 9 mesiacov alebo 1 rok. Po tomto období sa Vaše dáta môžu vymazať, alternatívne si môžete vybrať až desiatich ľudí, ktorým sa odošlú informácie, ktoré si navolíte. Samozrejme nesmie chýbať ani automatická odpoveď z Vášho Gmail účtu, ktorá sa zapne po zvolenom období.

Je dúfam jasné, že správca neaktívnych účtov sa nemusí zapnúť len vtedy, keď zomriete. Možno vyhráte na športke, kúpite si vlastný ostrov bez internetu a budete si užívať život, poprípade vymeníte Gmail za nejakú inú službu (aj keď to je menej pravdepodobné ako prvá možnosť). Dôvod môže byť akýkoľvek, no od dnešného dňa máte nástroj, ktorý Vám s ním pomôže.

Zdroj: Google Public Policy Blog a Správca Neaktívnych Účtov via PhoneArena