Úvod Novinky Android Aktuálne: Google navigácia pre Slovensko oficiálne predstavená

Aktuálne: Google navigácia pre Slovensko oficiálne predstavená

14
Google navigácia je od dnešného rána dostupná aj na území Slovenska.

Google práve oficiálne predstavil podporu ich navigácie pre Slovensko, ktorá je dostupná pre Android ako aj iPhone. Navigácia je zabudovaná priamo do Google máp a ak ju teda ešte vo svojom zariadení nemáte, stačí navštíviť Google Play a aplikáciu si nainštalovať.

Google navigácia sa od ostatných navigácií (ako napríklad Sygic) líši v tom, že je kompletne online. Ak teda chcete navigáciu využívať, musíte si trasu stiahnuť z internetu. Má to však aj svoje výhody, vždy budete mať dostupné najaktuálnejšie trasy, ak pripojení ostanete počas celej trasy, zobrazia sa Vám aj informácie o dopravných zápchach.

navigacia21 navigacia30

V Google Hangouts pripomenuli aj fakt, že trasu si budete môcť prehliadnuť priamo v Street View a tak sa s ňou budete môcť zoznámiť ešte pred jej začatím, čo ocení nejeden šofér, keďže na slovenských ale aj cestách naprieč Európou je nejasných situácií na križovatkách viac než dosť.

Okrem navigácie pre autá je navigácia dostupná aj pre chodcov a funguje v nej všetko, čo by sme od nej očakávali. Vyhľadať napríklad budete môcť reštauráciu, či iný podnik. Samotnú adresu budete vedieť zadať aj pomocou hlasu, Google navigácia adresu rozpozná a začne Vás automaticky navigovať.

navigacia55 navigacia68

Navigácia od Google disponuje všetkými nastaveniami, ktoré by ste od navigácie očakávali. Nastaviť si teda môžete aj alternatívne trasy, ktoré napríklad nevedú cez diaľnicu.

Jednou z najväčších otázok bola dostupnosť offline navigácie. Ako bolo potvrdené priamo v Hangoute, offline navigácia zatiaľ nie je dostupná, trasu si musíte načítať cez internet a až potom sa budete od internetu môcť odpojiť. Čo sa týka dátového zaťaženia na mobilný internet, navigácia si pred cestou potrebuje stiahnuť dáta, ktoré sa pohybujú v „megabajtoch“, ako bolo opäť upresnené v Hangoute.

[app]com.google.android.apps.maps[/app]

Dajte nám v komentároch vedieť Vaše skúsenosti s navigáciou. Skutočný test príde až teraz, keď ju ľudia začnú používať v každodennom živote.