Úvod Smartphony Dohady Vo štvrtok predstavia najvýkonnejší smartphone na svete. Zn. nebude to Galaxy S4

Vo štvrtok predstavia najvýkonnejší smartphone na svete. Zn. nebude to Galaxy S4

4

xolonovysmartphoneLen pár hodín pred udalosťou Samsungu v New Yorku sa na druhej strane našej planéty, v indickom meste Goa predstaví nástupca X900 od výrobcu XOLO. Smartphone XOLO X900 bežal vďaka procesoru Intel Atom, ktorý bol nataktovaný na 1.6GHz. Išlo o procesor, ktorý bol zo série Medfield. Nové zariadenie by však malo disponovať jedným z najnovších Intel procesorov z rady Clover Trail+. Procesory z tejto rady budú dostupné v troch príchutiach, 2.0GHz (Z2580), 1.6GHz (Z2560) a 1.2GHZ (Z2520). Nový čip Clover Trail+ podporuje full HD rozlíšenie ako aj HSPA+ konektivitu.

Sony Xperia Z môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

xolopozvankaZariadenie nebude zaostávať ani na fronte grafiky. Smartphone bude vybavený dvoma PowerVR SGX 544MP2 grafickými čipmi, takže o výkon v graficky náročnejších hrách, či aplikáciách by som sa nebál. Okrem toho nový Clover Trail+ podporuje až 2MPx predný fotoaparát a 16MPx zadný fotoaparát. Intel dokonca tvrdí, že ich procesor dokáže spracovať až 15 odfotených fotiek za sekundu.

O samotnom zariadení toho veľa nevieme. Okrem obrázku, ktorý spoločnosť poskytla pre novinárov, na ktorom je vidieť 3,5mm vstup pre audio a tlačidlo pre vypínanie a zapínanie, ktoré je uložené v lesklej lište je informácií pramálo. O tomto zariadení Vás popri predstavení Galaxy S4 v New Yorku budeme určite informovať.

Zdroj: Tech2 via PhoneArena