Úvod Výrobcovia HTC Firma iFixit otvorila HTC One, pozrite sa na jeho hliníkové telo

Firma iFixit otvorila HTC One, pozrite sa na jeho hliníkové telo

7

Ľudí bavia rôzne veci. Niekto smartphony rád používa a niekto ich rád rozoberá. Zamestnanci iFixit rozhodne spadajú do tej druhej kategórie a tak nastal čas kedy sa na zúbok pozreli novému HTC One. Vyzerá to tak, že otvorenie HTC One vôbec nie je jednoduché a iFixit mu dokonca udelili známku 1 z 10 čo sa týka opraviteľnosti (kde 10 je zariadenie, ktoré sa dá opraviť najjednoduchšie). Podľa expertov, ktorí stoja za jeho rozobraním je veľmi ťažké jeho otvorenie bez toho aby ste poškodili zadný kryt. Medzi týmito negatívnymi bodmi existujú aj pozitívne. Nie len, že HTC One dobre vyzerá zvonku, úžasne vyzerá aj zvnútra!

Po polhodinovej snahe to 4.7 palcový full HD HTC One vzdal a ukázal čo skrýva vo vnútri. Spoločnosť sa chválila tým, že na tom, aby vytvorili telefón so „zerogap“ technológiou pracovali veľmi ťažko a rozhodne sa im to podarilo. Aby takýto výsledok dosiahli, jeho jednoliate telo je vyrobené pomocou elektro-chemického leptania a to aby v ruke pôsobilo príjemne a aby malo príjemný tvar.

Celý smartphone je poháňaný štvor-jadrovým procesorom Snapdragon 600 o takte 1.7GHz, ktorému sekundujú 2GB DDR2 RAM. Vnútorná pamäť pochádza zo Samsungu a 4G GSM/UMTS/LTE modem vyrobil Qualcomm. Jeho WiFi spolu s Bluetooth 4.0 pochádza od spoločnosti Broadcom.

1

Zariadenie si berie „šťavu“ z 3.8 V baterky s kapacitou 2,300mAh. Aby som túto kapacitu uviedol do perspektívy, tak Galaxy S III disponuje s 3.8 V baterkou o kapacite 2,100 mAh, zatiaľ čo iPhone 5 má 3.8 V baterku o kapacite 1,440 mAh. Samozrejme, že Galaxy S III a Galaxy S4 majú výhodu v tom, že baterku jednoducho vymeníte, zatiaľ čo s výmenou baterky pri HTC One majú problém aj skúsení technici.

Čo si o konštrukcii HTC One myslíte Vy? Je na nej niečo, čo sa Vám nepáči alebo naopak veľmi páči?

[nggallery id=282]

Zdroj: iFixit via AndroidAuthority