Úvod Novinky Android HTC si myslí, že nepoužívame Widgety, súhlasíte?

[Anketa] HTC si myslí, že nepoužívame Widgety, súhlasíte?

13

Jedna z najväčších noviniek vo vlajkovej lodi HTC, HTC One je Sense 5, ktorý prichádza s funkcionalitou pod názvom BlinkFeed. Ide o widget, ktorý sa nápadne podobá na Flipboard a zobrazuje novinky z rôznych zdrojov.

HTC BlinkFeed navrhol tak, aby sa od konkurencie čo najviac odlíšil. Záujemcovia by si One mali kúpiť aj preto, že majú všetky dôležité informácie okamžite prístupné a to pomocou prepracovaného widgetu, ktorý mnohí kritizujú, keďže sa tak trochu podobá na live tiles, ktoré nájdeme na Windows Phone 8.

htcblinkfeed

Drew Bamford z HTC prednedávnom publikoval článok, v ktorom vysvetlil, prečo zvolili BlinkFeed ako ich domovskú obrazovku na novom One. Argumenty HTC sú prinajmenšom zaujímavé, keďže tvrdia, že väčšina ľudí si domovskú obrazovku vôbec neupravuje. Tu je prepis jeho vlastných slov:

  • Väčšina ľudí nerozlišuje medzi aplikáciami a widgetami
  • Widgety sa často nepoužívajú – najpoužívanejšie sú počasie, hodiny a hudba, okrem nich sa používa len menej ako 10% iných widgetov
  • Väčšina z Vás si domovskú obrazovku veľmi neupravuje. Po prvom mesiaci si domovskú obrazovku neupraví 80% z Vás.
  • Ak je výskum HTC presný, znamenalo by to, že jedna z najväčších výhod Androidu oproti ostatným operačným systémom, widgety (miniaplikácie) nie sú tak používané ako si možno myslíme.

HTC sa nás však možno snaží presvedčiť, že widgety tak či tak nepoužívame, aby sme začali používať BlinkFeed. Ako redaktor AndroidAuthority správne poznamenal, ide o tú istú spoločnosť, ktorá sa nás minulý rok snažila presvedčiť, že ľudia preferujú tenké telefóny pred väčšou výdržou baterky.

Má tentokrát HTC pravdu? Používate widgety? A ak áno, aké a koľko ich máte? Ako často si meníte vzhľad Vašej domovskej obrazovky?

[poll id=“97″]

[poll id=“98″]

[poll id=“99″]

Zdroj článku a informácií: HTC Blog, AndroidAuthority