Úvod Novinky Hry Temple Run 2: 50 miliónov stiahnutí za 2 týždne, stiahli ste si...

Temple Run 2: 50 miliónov stiahnutí za 2 týždne, stiahli ste si ju už?

0

Koľko ľudí rado uteká na svojom smartphone? Odpoveď je jednoduchá. Milióny. Presnejšie ide o 50 miliónov ľudí, ktorí si stiahli novinku v Google Play, Temple Run 2 a to len za dva týždne. A nejde ani o nový koncept, keďže to je len pokračovanie prvej verzie Temple Run.

Podľa Imangi Studios si ich novú hru za prvé štyri dni stiahli cez 20 miliónov ľudí a to bola len iOS platforma. Potom Temple Run 2 sprístupnili aj pre Android. Teraz Imangi Studios tvrdí, že za 13 dní po tom ako hru uviedli do iTunes a Google Play si ju stiahlo celkovo 50 miliónov ľudí.

Ide teda o nový rekord, ktorý dokonca prekonal aj hru Angry Birds, ktorá dokázala 50 miliónov stiahnutí nazbierať „len“ za 35 dní.

Tím, ktorý stojí za Temple Run 2 je na výsledok právoplatne hrdý. Spoluzakladateľ Imangi Studios Keith Shepherd poveda, „Hra Temple Run sa vyvinula do niečoho oveľa väčšieho, než sme my,“ k tomu ešte dodal „ani v najdivokejších snoch by nás nenapadlo ako sa jej bude dariť.“

Čo je však tajomstvom Temple Run? Nejde predsa o jedinú „behačku“, ktorú stretneme na Google Play. Len si spomeňte na Subway Surfers, či Agent Dash. O tomto fenoméne minulý rok písal NYTimes Bits, ktorý sa snažil zistiť v čom je tajomstvo. Zistili, že vývojári sa rozhodli zmeniť ich monetizačný model z premium na freemium, čím odstránili cenovku $0.99. Možno však ide o tú jednoduchosť a návykovosť, kto vie.

Zahrali ste si už Temple Run 2?

[app]com.imangi.templerun2[/app]

Zdroj: Google Play via AndroidAuthority