Úvod Novinky Luxusný dizajn a slabé špecifikácie: Android smartfón Vertu Ti za 7.900 Euro

Luxusný dizajn a slabé špecifikácie: Android smartfón Vertu Ti za 7.900 Euro

2

V prípade, že máte zvyšných približne 7.900 Euro, môžete si zaobstarať Android smartfón so značkou Vertu (modelové označenie Ti). Ide totižto o kombináciu luxusu, mobilnej technológie a operačného systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich, má to ale zmysel?

Konštrukcia Android smartfónu Vertu Ti je poskladaná z naozaj kvalitných a zároveň drahých materiálov, nájdete v ňom titán alebo zafír. Niektoré časti sú dokonca vyrobené ručnou prácou, nechýba ani podpis daného remeselníka. Ak sa však presunieme na špecifikácie, tie už zaostávajú za aktuálnym trendom vlajkových ľodí „bežných“ spoločností ako Samsung alebo HTC. Čo však zákazníkom, ochotným zaplatiť tak horibilnú sumu za spotrebný materiál, určite prekážať nebude.

Špecifikácie Vertu Ti:

  • 3.7-palcový WVGA displej
  • 8MPx hlavný fotoaparát s AF a dvojitým LED bleskom + predný 1.3MPx fotoaparát
  • 2-jadrový procesor s 1.7GHz frekvenciou
  • 64GB internej pamäte
  • 1GB RAM

Výrobca Vertu sa rozhodoval medzi operačným systémom Windows Phone a Androidom. Systém od Google nakoniec zvíťazil, a dôvod? Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Vertu, Perry Oostinga, ide najmä o veľkú popularitu Androidu, alebo inými slovami: o veľkosť podielu na trhu.

„Musíte byť súčasťou ekosystému“ Generálny riaditeľ Vertu, Perry Oosting

Vedúci dizajnu H. Hudson poznamenal aj to, že sa Vertu nikdy nebude snažiť patriť so špecifikáciami jej produktov medzi technologické špičky. Cieľom je ponúkať zákazníkom predovšetkým umelecké diela, zhotovené v maximálnej možnej kvalite.

Viac detailov na oficiálnej web stránke Android smartfónu Vertu Tiwww.vertu.com

Zdroj: bbc.co.ukvertu.com via androidauthority.com
Foto: vertu.com