Úvod Novinky Android LEGO možno začne predávať postavičku Androida

LEGO možno začne predávať postavičku Androida

0

Lego inžinier (nevedel som, že také niečo existuje), GLHTurbo je fanúšikom Andoridu a tak sa rozhodol, že navrhne Android postavičku z lega. Postavičku teda poskladal a vyzerá parádne. Zložil ju z 205 kúskov Lega a nahral ju na Cuusoo platformu (niečo podobné ako Kickstarter, len pe Lego). Stavbári z Lega tam nahrávajú svoje výtvory a ostatní potom hlasujú. Ak nápad dostane dostatok hlasov, Lego sa môže rozhodnúť, že nápad začne vyrábať a predávať v obchodoch. Návrh Android postavičky včera prekonal 10,000 hlasov.

androidlego1 androidlego2

Lego sa zaoberá len tými nápadmi, ktoré dostanú viac než 10,000 hlasov a to štyri krát za rok. Podľa videa, ktoré majú na webe vždy vyberú len jeden projekt. Maskot Androidu stojí pred ťažkou konkurenciou, takže sa ešte predčasne netešme. Posudzovanie projektov pre tento štvrťrok začne už v marci a trvá niekoľko mesiacov, no do jesene by sme mali vedieť, či sa to malému robotovi podarí, alebo nie. Licencované projekty (ako Android) sú podporované, no Google by musel hodiť jeden, či dva podpisy. Niečo mi však hovorí, že by s tým nemali žiaden problém.

[youtube]ZHTspUzhjn4[/youtube]

Ak ste veľkými fanúšikmi Lega, tak nezúfajte. GLHTurbe prisľúbil, že v blízkej budúcnosti zverejní návod ako si vyrobiť podobného zeleného robota.

Zdroj: Cuusoo via AndroidPolice