Úvod Výrobcovia HTC HTC a ich hororový začiatok 2013. 17% pokles ziskov, skončí to vôbec...

HTC a ich hororový začiatok 2013. 17% pokles ziskov, skončí to vôbec niekedy?

3

HTC začal rok 2013 presne tak, ako strávil celý minulý rok. Stratami, stratami a ešte raz stratami. Taiwanský výrobca práve oznámil štvrťrok s najnižším ziskom za posledných 8 rokov. Čo je však ešte horšie, predpokladá sa, že sa situácia ešte zhorší.

Spoločnosť očakáva, že výsledky za prvý kvartál sa budú pohybovať medzi nula až mínus 17 percent v porovnaní s predošlým štvrťrokom. Je to priamy následok konkurencie zo strany Samsungu, Apple, Huawei, či dokonca ZTE.

V treťom kvartáli 2012 HTC zarobilo len $133 miliónov, čo je o 79 percent menej, než za rovnaké obdobie v roku 2011.

HTC One X je vlajkovou loďou z roku 2012

Graf ceny produktu HTC One X poskytuje server Heureka.sk

HTC má nového šéfa marketingu, ktorý pred sebou nemá jednoduchú situáciu. Minuloročná One séria smartphonov sa HTC podarila, no nepodarilo sa jej osloviť až tak veľa ľudí, koľko plánovali. Marketing však nie je všetko, čo HTC potrebuje zmeniť. Ak nepríde s poriadnou novinkou, môžu očakávať podobný, či dokonca ešte horší rok, než prežili.

Tento pokus sa stane už tento mesiac, presne 19. februára. Najnovšie informácie sa majú tak, že HTC predstaví svoju novú 5 palcovú vlajkovú loď, HTC M7. Okrem toho taiwanci potvrdili, že počas roka predstavia aj zariadenia s väčším displejom.

Zdroj: TNW