Úvod Novinky Android Google Street View opäť na Slovensku, tentokrát o lokalitách rozhodnete Vy

Google Street View opäť na Slovensku, tentokrát o lokalitách rozhodnete Vy

5

Keď v októbri minulého roka Google sprístupnil Slovensko v ich Street View programe, boli sme nadšení. Našli ste veľa zaujímavých kuriozít a celkovo to bolo veľmi príjemné povoziť sa po svojom meste, nahliadnuť susedovi do okna, či nájsť sa na chodníku pri tom ako Vás cvaklo Google auto.

trojkolka

Jednou veľkou nevýhodou je fakt, že Google nestihol odfotiť celé Slovensko a hlavne nestihol odfotiť tie kúty Slovenska, ktoré sú najkrajšie. Naše pamiatky, hrady a zámky, či prírodné úkazy a turistické trasy. Po veľkom úspechu Street View v našej milej krajine sa Google rozhodol vrátiť a tentokrát vo väčšej sile, čo znamená, že nepríde len s autami ale aj s modifikovanými dopravnými prostriedkami, aby sa dostal všade tam, kam bude treba.

Takže o čo vlastne ide?

Ako som už spomenul, Slovensko je krásne. Uvedomuje si to aj vedenie Google Slovensko a tak sa rozhodli zorganizovať udalosť, v ktorej práv Vy rozhodnete, kam Google zamieri. Momentálne máte možnosť zahlasovať za tri najkrajšie lokality (podľa Vás), kam si myslíte, že by Google rozhodne mal zavítať, aby sme krásu Slovenska reprezentovali aj priamo na Google Maps.

Na výber máte čokoľvek, čo spadá do troch hlavných kategórií. Tými sú:

  • Historické pamiatky a budovy
  • Hrady, zámky a záhrady
  • Prírodné úkazy, vyhliadky a turistické trasy

img1Hlasovanie bude prebiehať ešte 11 dní, takže čas premyslieť si a zahlasovať máte do 12. marca. Potom sa zostaví rebríček desiatich najkrajších lokalít, ktoré sa prehodnotia za asistencie odborníkov zo SACR. Následne sa do 31. marca spustí verejné hlasovanie o TOP 3 lokality, ktoré už Google po Veľkej noci začne mapovať.

Možno si teraz myslíte. Počkať, počkať, ako by sa Google mohol dostať napríklad do Slovenského raja? Dobrá otázka a tu začína tá zaujímavá časť tohto projektu. Keďže auto sa všade nedostane, aj napriek tomu, že ide skutočne o chrabrý skutok, Google pripravil ďalšie dve riešenia.

Prvým takýmto riešením je upravená trojkolka, ktorá sa dostane aj do zákazov a teda dokáže zmapovať aj turistické trasy. Ak sa do TOP 3 dostanú aj menej prístupné miesta, Google využije aj ich novú technológiu, Trekker, pomocou ktorého bude vedieť nasnímať aj neprístupné miesta, akými môžu byť napríklad jaskyne.

trekker

Po dlhej odmlke Google Slovensko konečne prináša akcia, ktorej by sa mali zúčastniť všetci tí, ktorí sú hrdí na to v akej peknej krajine žijú. Do komentárov môžete napísať aké lokality ste vybrali a možno tak dostaneme lepší prehľad o tom, kam sa Google v lete vyberie.

ZAPOJIŤ SA DO HLASOVANIA
Zdroj: +Google Slovensko, SACR