Úvod Novinky Android Bude Android 5.0 Key Lime Pie založený na Linux 3.8 kernel?

Bude Android 5.0 Key Lime Pie založený na Linux 3.8 kernel?

7

Google údajne pracuje s najnovšou verziou Linux 3.8 kernel a tak nás to privádza k otázke, či bude nový Android 5.0 Key Lime Pie založený na tomto novom kerneli.

„Kernel je kus kódu, tzv. jadro systému, ktoré spája medzeru medzi hardwarom a softwarom. Používa sa pre správu baterky, či výkonu.“

Phoronix je však skeptický, nemyslí si, že by Google svoju novú verziu operačného systému založil na Kerneli z dnešného dňa, keď Android Key Lime Pie predstavia až o tri mesiace na Google I/O. Práca na tomto kerneli je však označená ako „experimentálna“ a teda nemáme žiadne dôkazy o tom, či sa nakoniec prepracuje aj do Key Lime Pie.

kernel

Android Jelly Bean je založený na Linux 3.0 kernel, no Google sa stará aj o ďalšie verzie vrátane 3.3 a 3.4, napríklad v Android 4.2.2 na Nexus 4. Ten istý zdroj však približuje informácie o Linux 3.8 kernel. Všetky vypísal na svojom webe, stačí kliknúť na druhý odkaz.

O ďalšom priebehu noviniek z Key Lime Pie Vám budeme dávať hneď ako vyplávajú na internet. Medzitým si však nedočkavci môžu experimentálny kernel vyskúšať už dnes.

Zdroj: Phoronix 1, 2 via AndroidAuthority