Úvod Novinky Zaujímavosti Brazílsky výrobca elektroniky ohlásil nový Android smartfón pod označením „IPHONE“

Brazílsky výrobca elektroniky ohlásil nový Android smartfón pod označením „IPHONE“

4

Áno, presne tak, nová séria smartfónov v Brazílii, s operačným systémom Android, bude niesť označenie „IPHONE„, a keďže si podal výrobca, s názvom IGB Electronica SA, už v roku 2000 žiadosť o ochrannú známku tejto značky, bude mať obrovskú výhodu, ak by sa ho rozhodli akční právnici, zo spoločnosti Apple, napadnúť na brazílskych súdoch.

Kalifornská spoločnosť, s logom nakusnutého jabĺčka, mala totižto podobný problém už v minulosti, keď bola podobná situácia, no na trhu v Číne, a so značkou „iPad“, ktorú v tejto veľkej krajine vlastnila iná spoločnosť. Apple však značku „iPad“ už odkúpil za približne 60 miliónov dolárov, aby nevznikol problem s predajom zariadení iPad na čínskom trhu.

Brazílsky trh je pritom veľmi lukratívny pre každého výrobcu elektronických zariadení, najmä vďaka jeho veľkosti. Preto sa stáva táto situácia veľmi zaujímava, keďže brazílsky výrobca IGB Electronica SA má s jeho Android smartfónmi „IPHONE“ už veľké plány do budúcnosti. Tie by získali, vďaka ich názvom, obrovskú reklamu zdarma.

Zdroj + foto: reuters.commacrumors.com