Úvod Smartphony Aktualizácie ZTE je prvým čínskym výrobcom so smartphonom, ktorý beží na Android 4.2

ZTE je prvým čínskym výrobcom so smartphonom, ktorý beží na Android 4.2

2

Opýtajte sa niekoho na najlepších výrobcov smartphonov na celom svete a ako odpoveď možno dostanete Samsung, Apple, Nokia a HTC. Takýto zoznam by bol správny, ak ste na štvrté miesto dosadili ZTE.

ZTE sa stal prvým čínskym výrobcom, ktorý dokázal vyprodukovať zariadenie, ktoré beží pod Android 4.2 Jelly Bean.

 

Zariadenie má označenie ZTE N880E a prvý krát bolo predstavené už v máji. V júni sa z neho stalo prvé ZTE zariadenie, na ktorom bežal Android 4.1 Jelly Bean a teraz nastal čas ochutnať dobroty z verzie 4.2. ZTE predalo cez 1 milión kusov tohto modelu a aj napriek tomu, že ho poháňa najnovšia iterácia Androidu, nepatrí medzi najlepšie zariadenia, ktoré ZTE vyrába. Radí sa skôr medzi mid až low-end modely.

ZTE N880E Vám ponúka 4 palcový WVGA displej, 1GHz procesor Qualcomm 7627, 512MB RAM, 4GB internej pamäti s možnosťou rozšírenia pomocou microSD slotu, ktorý pojme až 32GB. Na zadnej strane sa pýši 3.2MPx fotoaparát a celé zariadenie poháňa 1,650mAh baterka.

Android 4.2 Jelly Bean na takomto zariadení je len dôkaz toho, že nové Android verzie sa dajú nainštalovať aj na slabšie zariadenia. Dúfam, že HTC si prečíta tento článok a nebude sa vyhovárať na málo RAM.

Zdroj: ZTE via PhoneArena