Úvod Zaujímavosti Vitajte v budúcnosti: Oakley AIRWAVE™ okuliare pre lyžiarov so zabudovaným displejom

[Video] Vitajte v budúcnosti: Oakley AIRWAVE™ okuliare pre lyžiarov so zabudovaným displejom

4

Technológie sa evolučne posúvajú vpred, dôkazom je aj nový produkt od veľmi známej spoločnosti Oakley vyrábajúcej kvalitné okuliare takmer pre každú aktivitu a pre každé prostredie. No tentokrát ide konkrétne, tak trošku, o netradičné lyžiarské okuliare s názvom AIRWAVE, ktoré obsahujú zabudovaný mini-displej a je k ním diaľkové ovládanie upevniteľné na zápestie, pre pohodlnejšiu orientáciu v operačnom systéme.

Áno, okuliare Oakley AIRWAVE disponujú integrovaným, no zároveň jednoduchým, operačným systémom umožňujúcim podávať rôzne informácie priamo v teréne, napr. o rýchlosti jazdy, aktuálnej polohe a výšky polohy jazdca, polohe priateľov, taktiež zobrazuje prichádzajúcu textovú správu, či hovor alebo môžete preskočiť na vašu obľúbenú power-pesničku a poriadne to, s veľkou dávkou adrenalínu, na kopci roztočiť. Všetky tie údaje samozrejme uvidíte prostredníctvom malinkého displeju nachádzajúceho sa priamo v týchto moderných okuliaroch. Jednoducho jedno veľké potešenie pre nadšencov zimných športov.

Okuliare Oakley AIRWAVE je možné spárovať s vašim Android smartfónom prostredníctvom špeciálnej aplikácie. Chýba im len jeden detail, a to integrovaná mini kamera pre zachytenie poriadného downhill zjazdu, výrobca na to možno bude myslieť pri ďalšej verzii. Okrem iného obsahujú aj Bluetooth technológiu s energetickou efektivitou pre šetrenie energie v báterii, anti-fog sklíčkami alebo kvalitným materiálom v odľahčenej konštrukcii.

Teraz už vieme, čo nás vlastne čaká v blízkej budúcnosti, realita zo sci-fi filmov sa pomaličky stáva skutočnosťou. Viac praktického infa o okuliaroch sa dozviete vo videu nižšie. Cena za tento produkt, priamo v Oakley eshope, predstavuje hodnotu 599.95 amerických dolárov, čo je približne 465 Euro.

Zdroj + foto: YouTube