Úvod Konkurencia Apple Samsung Galaxy S III je najpredávanejším smartphonom tretieho kvartálu 2012

Samsung Galaxy S III je najpredávanejším smartphonom tretieho kvartálu 2012

1

Vyzerá to tak, že na svete je nový šampión v ťažkej váhe. Teda, minimálne v predajoch. Po dominancii Apple produktov sa ním stal Samsung Galaxy S III, ktorý porazil iPhone 4S v treťom kvartáli 2012.

Samsung i9300 Galaxy S III 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Podľa informácií zo Strategy Analytics sa zariadeniu Samsung Galaxy S III podarilo dostať na prvé miesto v predajoch po tom ako sa ho predalo cez 18 miliónov kusov. Tento počet tvorí približne 11% podiel za trojmesačné obdobie (Júl – August). Druhé miesto patrí iPhone 4S, ktorého sa predalo „len“ 16.2 miliónov kusov.

Toto prvé miesto bolo spôsobené niekoľkými faktormi, medzi ktoré patrí jeho veľký displej, dostupnosť u väčšiny operátorov a fakt, že veľa zákazníkov Apple si chcelo počkať na nový iPhone 5.

Strategy Analytics predpovedajú, že poradie na prvom a druhom mieste sa čoskoro zmení, keďže iPhone 5 zažil silné predaje a Galaxy S III sa už nepredáva tak rýchlo, ako tomu bolo v minulých mesiacoch. Nič to však nemení na fakte, že jeden model Android smartphonu prekonal iPhone, ktorý je jediným smartphonom bežiacim pod iOS.

Zdroj: PhoneArena