Úvod Výrobcovia LG Nexus 4: Praskám, praskáš, praskáme

Nexus 4: Praskám, praskáš, praskáme

0

Nexus 4 sa predáva ako teplé rožky, o tom niet pochýb. To však znamená, že ho testuje, skúša, objíma, stláča, púšťa na zem a tým pádom aj rozbíja čím ďalej, tým viac ľudí. To je presne predmet dnešnej témy, ktorej sa obávajú asi všetci, no ktorú si pripustí len málokto. Vaše zariadenie sa veľmi ľahko môže poškodiť a čím je jeho dizajn prepracovanejší a sofistikovanejší (viď Nexus 4 a jeho lesklú vrstvu ukrytú pod sklom), tým jednoduchšie mu ublížite.

Vyzerá to tak, že to je prípad Nexus 4, keď niekoľko ľudí poslalo na fóra fotky ako im doslova praskla zadná vrstva Gorilla Glass 2 bez toho aby im spadol. Iným zas spadol a nič sa mu nestalo. O čo teda ide?

[youtube]nlgG33n71m0[/youtube]

Na internete sa objavilo, tak ako by ste asi aj čakali, drop test video Nexus 4, v ktorom nemecký mladík telefón púšťal z rôznej výšky, pod rôznymi uhlami, no zadná strana to vydržala a vôbec nepraskla. Na druhej strane tu máme Joshuu Topolskeho zo serveru The Verge, ktorému zo stola spadla verzia pre redaktorov priamo na drevenú podlahu a dopadlo to zaujímavo. Ako je vidieť z obrázku, pri LED blesku je malý škrabanček.

Okre iného tu máme aj jednu extrémnu situáciu a to Kellexa zo serveru Droid-Life, ktorý svoje zariadenie údajne položil len na kamenný pult izbovej teploty a sklo na zadnej strane jednoducho prasklo. Zariadenie mal len dva týždne a nikdy mu nespadlo. Aby toho nebolo málo, to isté postihlo jeho dvojičku, LG Optimus G.

Ako je vidieť z fotiek nižšie, zariadenia neboli vystavené žiadnemu inému mechanickému poškodeniu a preto je to veľmi zvláštne. Väčšinou sa totiž takáto prasklinka vytvorí v mieste nárazu, no tu je vidieť, že sa prasklina vlečie od jedného konca po druhý.

Malo by nás to trápiť? Ani nie. Takýchto udalostí je minimum a zdá sa, že sa muselo stať niečo skutočne vážne. Či už išlo o vadné kusy alebo o iný problém, väčšina majiteľov je spokojných, čo znamená, že väčšina zariadení je v poriadku.

Zdroj: AndroidAuthority