Úvod Zaujímavosti iOS je pre vývojárov viac lukratívnejší systém, no rozdiel medzi Androidom sa...

iOS je pre vývojárov viac lukratívnejší systém, no rozdiel medzi Androidom sa neustále zmenšuje

2

Aj keď posledné štatistiky tvrdia, že až tri z každých štyroch smartfónov, predaných v treťom kvartáli 2012, poháňa operačný systém Android, pre vývojárov aplikácií, či hier zostáva stále najlukratívnejšie vytvárať softvérové produkty pre systém iOS nachádzajúci sa v mobilných zariadeniach spoločnosti Apple. No rozdiel vo výške zárobkov vývojárov, medzi iOS a Androidom, sa neustále zmenšuje, čomu naznačuje aj trend v grafe nižšie, kde je možné vidieť narastajúci podiel výšky zárobkov predávaním softvéru prostredníctvom obchodu Google Play.

Až 44% zo všetkých finančných príjmov z predaja aplikácií a hier (Android vs iOS) v mesiaci september, je vytvorených vďaka operačnému systému Android a Google Play. Toto číslo predstavovalo 5 mesiacov dozadu hodnotu len niečo pod 30%, a za naozaj krátku dobu pomaličky, ale isto, dobieha výšku zárobkov vytváraných z predaja softvéru v App Store pre iOS.

V súčasnosti tvorbou aplikácií a hier pre iOS, zarobia vývojári až 2.5x viac, ako pri tvorbe softvérových produktov pre Android. V mesiaci február tak pri zárobku $1 prostredníctvom App Store, zarobili $0,23 prostredníctvom Google Play, no v septembri sa táto čiastka zvýšila až na hodnotu $0.47.

Takéto informácie, s narastajúcim trendom, sú skvelou predzvesťou toho, že čoskoro bude operačný systém Android zaujímavejší pre profit, ako iOS od Apple. To znamená už aj čoskoré uprednostňovanie vývojú aplikácií pre obchod Google Play, ako pre App Store, takže majitelia mobilných zariadení s Androidom sa môžu čoskoro tešiť, že si budú môcť zahrať novú hru, alebo používať nové aplikácie medzi prvými.

Zdroj + foto: androidauthority.com