Úvod Novinky Android Gmail prvý krát prekonal Hotmail od Microsoftu

Gmail prvý krát prekonal Hotmail od Microsoftu

1

Keď Google ohlásil svoju mailovú službu 1. apríla 2004, všetci si mysleli, že ide o vtip. Bolo to niečo šialené, predsa ktorá spoločnosť by ponúkala 1GB voľného miesta zadarmo? Nemôžete však zabudnúť, že ak sme v tých časoch mali prístup k 100MB, tak sme mali dobrého providera. Veľký priestor však nebol jediným dôvodom, prečo sa ľudia začali presúvať smerom k Gmailu.

HTC One X môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Ďalším dôvodom bolo prepracované a revolučné UI (užívateľské rozhranie). Odpovede, ktoré sa rozvetvujú a tak vidíte celú konverzáciou pod sebou a na jednej strane. Google prišiel aj s novým nápadom kategorizácie emailu. Namiesto kategórií totiž použil štítky, ktoré sa používajú oveľa rýchlejšie.

Podľa výskumníkov z comScore bol október prvým mesiacom kedy bol Gmail populárnejší, než služba Microsoftu, Hotmail. Podľa výskumníkov sa na Gmail prihlásilo 287.9 miliónov unikátnych návštevníkov, zatiaľ čo pre Hotmail to bolo „len“ 286.2 milióna. Yahoo! Mail je na treťom mieste s 281.7 miliónmi návštev, no v Spojených Štátoch je stále na prvom mieste.

Ako ste na tom vy? U koho máte maily? Rozhodujete sa prejsť k Gmailu? Ak nie, prečo nie?

Zdroj: AndroidAuthority