Úvod Novinky Android Budúcnosť Google: Odpoveď dostanete ešte pred tým, než sa spýtate

Budúcnosť Google: Odpoveď dostanete ešte pred tým, než sa spýtate

0

Google pracuje na novom mobilnom vyhľadávači, ktorý sa bude snažiť uhádnuť na čo práve myslíte a tak Vám ponúkne niekoľko možností ešte pred tým, než sa spýtate. Snaží sa o niečo podobné ako keď Vám mama vyprala a požehlila všetky veci do školy pred tým ako ste jej to stihli povedať.

Podľa serveru Technology Review sa Google snaží pochopiť potreby „normálnych“ ľudí a tak si zozbieral skúšobnú vzorku populácie, ktorú momentálne testuje.

Najnovšie výsledky poukazujú na to, že ľudí najviac zaujímajú novinky zo svojho okolia, ktoré veľa krát mieria až do extrémnych detailov. Ako príklad si môžeme povedať o častej otázke, ktorá sa snažila nájsť odpoveď na to, koľko ľudí čaká v rade na bagetu. Okrem toho však Google využije aj GPS Vášho smartphonu aby Vám podhodil niekoľko vecí, o ktoré by ste mohli mať záujem, no pravdepodobne nie sú také dôležité aby ste si kvôli nim z vrecka vyťahovali telefón.

Určite s nami súhlasíte, že máme podozrenie na to, že tieto „návrhy“ prídu polepené s reklamami na rôzne pizzérie vo Vašom okolí, čím sa z nás v podstate stane jeden masívny subjekt, ktorému Google veselo rozpošle reklamy.

Nikdy však neviete. Koniec koncov, ide o Google a aj keď je jeho primárnym zdrojom peňazí reklama, nerobí všetko pre to aby nám tú reklamu nalepil čo najbližšie pred oči.

Zdroj: Technology Review via Gizmodo