Úvod Konkurencia Apple Porovnanie Apple iPhone 5 a Samsung Galaxy S III: Kto zvíťazí?

Porovnanie Apple iPhone 5 a Samsung Galaxy S III: Kto zvíťazí?

11

Každoročná udalosť Apple priniesla nové zariadenie, iPhone 5. Toto predstavenie so sebou prinieslo veľa nových otázok. Oplatí sa prejsť k Apple alebo s nimi vôbec začať? Pozrite sa sami. Vo vnútri článku nájdete aj cenový prehľad.

Pripravili sme rýchlu tabuľku, ktorá porovnáva hlavne hardwarové prvky. Porovnajte si to sami, no nezabudnite, že tieto zariadenia sa nepredávajú len kvôli ich dizajnu. Ak by to tak bolo, tak by bol Android jasným víťazom. Spotrebitelia však majú radi funkcie, software a radi aplikujú svoju vlastnú skúsenosť s daným operačným systémom. Musíme uznať, že Apple je s ich iOS 6 naozaj výborný, no Android verzie sa stále zlepšujú a v nemálo veciach ich aj prekonali (rozhodne by panorama mode nenazvali „most amazing feature“).

Tu je základná tabuľka, neberte ju ako finálnu, my k nej pridáme viac a viac informácií.

[table id=2 border=“0″]

 

Cenový prehľad iPhone 5

Graf ceny produktu Apple iPhone 5 poskytuje server Heureka.sk

Cenový prehľad Samsung Galaxy S III

Graf ceny produktu Samsung i9300 Galaxy S III 16GB poskytuje server Heureka.sk

Prvé dojmy

Všimli sme si, že Apple dlhú dobu hovoril o funkciách nového fotoaparátu, celkového dizajnu a úpravách už existujúcich funkcií. Čo nás však prekvapilo ešte viac bol fakt, že sa pri baterke zastavili len na pár sekúnd. Za tých pár sekúnd nám stihli povedať, že nový iPhone 5 zvládne 8 hodín telefonátov alebo 225 hodín v stanby, čo nie je nič, čo by nezvládli high-end Android smartphony.

Majitelia Apple produktov si budú musieť kúpiť nové príslušenstvo, vrátane adaptéru pre napájanie (z Thunderbolt na Lightning). Majitelia Android zariadení s takým niečim nebudú mať problém, keďže všetky Android smartphony prichádzajú s microUSB.

Zatiaľ čo technológia Siri bola aktualizovaná, stále sa jej musíte pýtať otázky aby ste dostali odpoveď. Pri Google Now je to iné. Relevantné informácie zobrazí automaticky, bez toho aby ste sa museli spýtať, čisto podľa toho, čo o vás vie a čo sa o vás naučil.

Ktorý je ten pravý pre vás?

Ak ste tu pretože sa rozhodujete medzi Apple a Androidom, tak ste sa pravdepodobne už rozhodli. iPhone 5 nieje obrovským krokom od 4s a preto fanúšikovia, ktorí boli s Apple len z dôvodu hardwarovej špičky môžu byť sklamaní. Väčšina bežných spotrebiteľov však uvíta väčší displej, rýchlejšiu konektivitu, aj keď je to niečo, čo si Android užívatelia užívali od roku 2010.

Tak čo? Ako sa vám pozdávalo predstavenie nového (nie až tak revolučného) iPhonu? Kto je rád a kto je sklamaný? Dajte nám vedieť v komentároch!