Úvod Konkurencia Apple Apple CEO Tim Cook sa ospravedlňuje za nekvalitné iOS mapy

Apple CEO Tim Cook sa ospravedlňuje za nekvalitné iOS mapy

5

Určite nie je ľahke pre tak obrovskú a úspešnú korporáciu ako je Apple prijať tak veľkú negatívnu spätnú väzbu od svojich zákazníkov. Obrovskú chybu si uvedomil aj Jobsov nástupca Tim Cook, ktorý sa všetkým ospravedlnil za kvalitu nových máp v najnovšej verzii iOS 6.

Taktiež odporúča užívateľom zatiaľ používať rôzne alternatívne aplikácie dostupné v iTunes App Store. Aj keď sa veľa z nich teší na kvalitné mapy od Google, budú si musieť pravdepodobne ešte chvílu na oficiálnu aplikáciu Google Maps počkať. Pred jej zverejnením v App Store musí však prejsť schválením Apple.

Prečítajte si, prečo píšeme aj mimo Android tému

Osobne som dosť prekvapený, že kalifornské jabĺčko odstúpilo od perfektne spracovaných Google máp a integrovalo „narýchlo“ radšej mapy, zadefinoval by som ich do verzie Alfa, nie len od spoločnosti TomTom. Do nových mapových podkladov je totižto zapojených niekoľko desiatok iných spoločnosti ponúkajúce podobné služby v tejto oblasti. Zaujímalo by ma teda, čo spoločnosť Apple očakávala po ich zverejnení, pretože takýto detail sa len tak ľahko skryť nedá.

Nové mapy, v operačnom systéme iOS 6 pre iPhone, iPad a iPod Touch, si za posledné dni vyslúžili aj kopu humorných obrázkov zosmiešňujúcich ich úroveň kvality. Zopár z nich nájdete nižšie v článku.

 

 

Zdroj: androidauthority.com