Úvod Google I/O Nexus 7: Toto je nový Nexus tablet od Google

Nexus 7: Toto je nový Nexus tablet od Google

1

Aj vás zaujíma, ako by malo vyzerať hlavné oznámenie prichádzajúceho Google I/O? Ide o 7 palcový tablet poháňaný čipom Tegra 3, na ktorom pobeží pripravovaný Android 4.1 Jelly Bean. Austrálsky server Gizmodo mal možnosť si prezrieť pár dokumentov, ktoré zachytili všetko, čo sa na nás valí.

Podľa dohadov, ktoré boli dnes potvrdené aj spomínaným dokumentom, ide o 7 palcový tablet, ktorý sa volá Nexus 7. Podľa uniknutých informácií je vyrobený Asusom s 1.3 GHz Tegra 3 procesorom, GeForce 12 jadrová GPU a 1 GB RAM a s dvoma možnosťami pamäte a to 8 GB a 16 GB.

Gizmodo Australia sa o novom tablete dozvedeli viac z uniknutého dokumentu.

Nexus príde aj s NFC a bude podporovať Google Wallet (pravdepodobne len v USA) a Android Beam.

Displej tabletu od Google (Asusu) bude IPS so 178 stupňovým pozorovacím uhlom a rozlíšením 1280 x 800. Nezabudli ani na 1.2 pixelovú prednú kameru a baterka vám vydrží celých 9 hodín.

8 GB model by sa údajne mal začať predávať za $199 a 16 GB model za $249. O lokálnych cenách pre Slovensko alebo Česko zatiaľ nebola reč.

Uniknutý dokument taktiež poodhalil aj niečo ohľadom operačného systému, ktorý bude na tomto tablete bežať. Ako na prvom zariadení vôbec pojde o Android Jelly Bean (4.1). Informácií o tejto novej verzii nieje veľa, no podľa serveru Gizmodo by sa mal Google odteraz starať o aktualizácie úplne sám. Nevedia však, či to znamená, že sa budú starať o všetky zariadenia, ktoré budú podporovať Jelly Bean alebo len o Nexus 7, no keďže je Android tak rozšírený, tak by to rozhodne mala byť tá druhá možnosť. Viac ukáže už len Google I/O.

Viem, že veľa z vás sa na Google tablet nevie dočkať. Potešili sme vás týmto článkom alebo vás to skôr odradilo?

Zdroj: Gizmodo
[poll id="19"]