Úvod Aplikácie Zmenený Google+: Úplne nové rozhranie a profily, ktoré sa podobajú timelinu na...

Zmenený Google+: Úplne nové rozhranie a profily, ktoré sa podobajú timelinu na Facebooku

0

S novou aktualizáciou webového užívateľského prostredia je jasné, že sa Google snaží zubami nechtami o presadenie ich (ne)obľúbenej sociálnej siete. Google sa však tento krát nesnaží predstaviť niečo nové. Snaží sa len zvýrazniť to, čo tam bolo od začiatku. Predstavené v úplne novom kabáte.

Nedá sa nevšimnúť, že sa snažia zvýrazniť ich zaujímavú službu Google Hangouts, ktorá funguje ako miesto, kde sa stretnú ľudia z rovnakého kruhu. A majú pravdu, Google Hangouts je výborná služba, bodka. Celá pravá strana Google+ je venovaná Google Hangouts a online užívateľom, s ktorými si môžete „pokecať“.

Ani profily neunikli pred zmenou a z môjho pohľadu to vyzerá ako pohľad na Facebook Timeline cez zrkadlo. Najnovšie príspevky sú navrchu, tak isto ako pri starom Google+ ale celkový vzhľad a rozloženie stránky je veľmi podobné tomu z Facebooku. Google dokonca pridal aj možnosť si nastaviť titulnú fotku, nad ktorou sa vznáša profilová fotka, ktorá je našťastie napravo.

Jednou z najlepších vecí na novom dizajne Google+ je stĺpček naľavo, ktorý vám ukáže všetky miesta, na ktoré sa môžete ísť pozrieť. Mne tento dizajnový prvok uľahčil surfovanie po Google+ a myslím, že noví užívatelia, to budú mať tak isto o dosť ľahšie.

Celkovo sa mi teda nový vzhľad Google+ veľmi páči a podľa mňa je jednoduchší na používanie. Najviac dôrazu sa kládlo na sociálne služby, ako napríklad Google Hangouts. Tento dizajn je zakončený prehľadným menu, ktoré mi chýbalo už dávno.

Čo si o tejto novinke myslíte vy? Páči sa vám? Používate vôbec Google+?

Pridajte si nás! AndroidPortal.sk na Google+

[app]com.google.android.apps.plus[/app]