Úvod Hry Osmos HD: Ukľudňujúca pecka na relax plná zábavy

Osmos HD: Ukľudňujúca pecka na relax plná zábavy

0

Niektorí z vás už Osmos možno hrali na počítači alebo na niektorom z iZariadení, no momentálne táto zvláštna hra od Hemisphere Games priplávala aj na Android Market.

 

Pre tých, ktorí o tejto hre ešte nikdy nepočuli, ide o hru založenú na fyzike, ktorá je založená na tak jednoduchom princípe, že vás môže zanechať mierne otupených. V podstate ovládate organizmus alebo „mote“ a budete sa snažiť absorbovať ostatné organizmy pomocou osmózy (vidíte odkiaľ vznikol názov?). Ako som už spomenul, znie to veľmi jednoducho ale je to skutočne úžasná hra.

Zážitok z hry

Dôvod prečo Osmos funguje tak skvele je úplne jednoduchý. Všetko totiž zapadá do seba a tak vytvára bezpochyby veľmi silný zážitok. Tá jednoduchá myšlienka plávania v priestore ako organizmus je tak trochu zarážajúco návyková. Zároveň jemná, elektronická hudba v pozadí vytvára až takmer hypnotickú atmosféru, ktorá zaisťuje, že sa vrátite späť pre viac. Navyše je ovládanie spracované tak dobre, že si možno ani neuvedomíte, že ste v hre ale že skutočne skúmate hĺbky mikroskopického svetu.

 

Po všetkých rečiach o tom, aká veľmi jednoduchá táto hra je by ste si mohli myslieť, že vás omrzí veľmi rýchlo. To však nieje celkom tak ako si myslíte. Nájdete v nej dva rôzne typy hry, Odyssey a Arcade. V prvom type sa vydáte na dobrodružstvo ôsmimi levelmi. Po Odyssey už budete Osmos pro a budete vedieť postúpiť do Arcade módu, v ktorom budete môcť hrať za akýkoľvek level v akejkoľvek obtiažnosti.

Každý z týchto ôsmych levelov zahrňuje úplne rozdielny štýl hry, takže teraz môžete ísť so svojim organizmom absorbovať tú kopu nudy, ktorá okolo vás je. Okrem iných cieľov, sa budete musieť poriadne vykŕmiť aby sa z vás stal ten najväčší „mote“ v okolí, budete loviť ďalšie organizmi, skrývať sa pred predátormi a jednoducho prepravovať sa svetom mikroorganizmov.

Záver


Túto hru chcete. Práve sme za vás spravili rozhodnutie. Táto hra vás tak ako zaujme, tak aj zrelaxuje. Tiež sa zdá sa, že veľmi efektívne uvoľnuje stres! Je celkom možné, že takýto žáner hry ste ešte nehrali, tak prečo ju nevyskúšať teraz? Plná verzia stojí pár eur ale rozhodne za to stojí. Alternatívne si môžete vyskúšať  v demo verzii a zahrať si 10 Odyssey levelov pred tým ako sa rozhodnete. Je tu však ešte jedna alternatíva, ide o Humble Bundle. Momentálne si môžete Osmos zakúpiť cez Humble Bundle za akúkoľvek sumu, ak však chcete k tomu všetkému aj World of Goo, tak vás to výjde na $6.05. Ak World of Goo nechcete, tak vás Osmos bude stáť napríklad aj obyčajných 10 centov, čo je naozaj smiešna suma.

Video

[youtube]jrzhlTn1_ds[/youtube]

Galéria

[nggallery id=60]
[app]com.hemispheregames.osmos[/app]