Úvod Udalosti IFA 2016 Smartfóny Huawei Nova a Nova Plus predstavené

Smartfóny Huawei Nova a Nova Plus predstavené

2
© cNet

Veľtrh IFA 2016 je v plnom prúde a aktuálne sa na pódiu prezentoval čínsky gigant Huawei. Tento etablovaný výrobca predstavil dva smartfóny z novej línie strednej triedy.

Kým ich názov má premiéru, Nova a Nova Plus, výbavu sme už videli pri iných zariadeniach s logom Huawei. Huawei Nova s 5 palcovým FHD displejom vyzerá ako zmenšený Huawei Nexus 6P, zatiaľ čo Nova Plus s 5,5 palcovým FHD displejom vzhľadovo naráža na Huawei Mate rad zariadení.

V čistých líniách hliníkovej konštrukcie s mierne zaobleným 2.5D sklom nájdeme v prípade menšieho modelu Huawei Nova 2 GHz octa-core čispet Snapdragon 652, 3 GB kapacitu operačnej pamäte RAM a 32 GB interné úložisko. To môžete rozšíriť prostredníctvom microSD kariet až o 128 GB.

Huawei Nova
Huawei Nova

Fotoaparáty si podelili rozlíšenia v režime 12 Mpx s clonou f/2.2, a 8 Mpx s clonou f/2,0. Huawei pri 3020 mAh batérii, ktorá bude toto zariadenie držať pri živote vyhlásil, že nás čaká dvojdňová výdrž na jedno nabitie.

Väčší model Nova Plus pracuje s rovnakým čipsetom, operačnou pamäťou aj interným úložiskom, ako menší Huawei Nova. Priestor zostal pre 3340 mAh batériu a 16 Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu. Oba smartfóny disponujú USB typ C konektivitou, hybridným Dual SIM slotom, snímačom odtlačkov prstov a LTE štandardom Cat. 6. Užívateľské prostredie EMUI 4.1 je postavené na operačnom systéme Android 6.0 Marshmallow.

Huawei nova plus

Obe zariadenia by sa mali na komerčnom trhu objaviť už v októbri s cenou 399 eur v prípade modelu Nova a s cenou 429 eur pri väčšom Nova Plus.