Úvod LG LG G5 Prekvapenie? LG G5 je výkonnejší ako Samsung Galaxy S7, tvrdí AnTuTu

Prekvapenie? LG G5 je výkonnejší ako Samsung Galaxy S7, tvrdí AnTuTu

2

Dva čerstvé juhokórejské smartfóny a dva rozdielne čipsety vyrobené rovnakým výrobcom a rovnakým výrobným procesom. Prvé reálne benchmark testy sú vonku a my vieme, ktorý je výkonnejší. Situácia z minulého roka sa podľa všetkého poriadne otočila, pretože tento rok má výrazne navrch čipset od spoločnosti Qualcomm.

LG G5 totiž dokázal získať v benchmark aplikácii AnTuTu viac ako 130-tisíc bodov, pričom Galaxy S7 s vlastným čipsetom Exynos 8 Octa (8890) dostal len niečo cez 110-tisíc, informuje web PhoneArena. Snapragon aj Exynos pochádza z toho istého 14 nanometrového výrobného FinFET procesu druhej generácie, ktorý má na starosti Samsung. Vylepšené kapacity zabezpečujú nie len vyšší výkon, ale aj citeľne nižšiu spotrebu energie.

Snapdragon 820 ponúka aj Galaxy S7, ale iba americká verzia, takže si ju tu v Európe neužijeme.

mwc-galaxy-s7-8

Minulý rok zase viedol Exynos 7420 a Snapdragon 810 zostával pri testoch vždy v úzadí. Samsung ale čipset 810 nevyrábal, iba svoj Exynos, a to prostredníctvom moderného 14 nm procesu prvej generácie, vďaka čomu nemal schopnej konkurencie.

Netreba však zabúdať ani na to, že do celkového skóre v AnTuTu je zahrnutých oveľa viac faktorov, ako iba výkon daného čipsetu. Vplyv má aj na úroveň vyladenia používateľského prostredia, teda operačného systému a jeho grafickej nadstavby. A tie model G5 a aj Galaxy S7 prináša vo vynovenej verzii.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov