Úvod Apple iPhone Apple má vraj vo februári predstaviť lacný iPhone 6c z kovu

Apple má vraj vo februári predstaviť lacný iPhone 6c z kovu

0
iPhone 5c

Spoločnosť Apple sa po odchode Steva Jobsa radikálne zmenila. iPhone narástla uhlopriečka, nový iPad Pro dostal stylus aj fyzickú klávesnicu a svetlo sveta uzrela i dostupnejšia verzia iOS smartfónu z plastového tela, ktorá niesla spotrebiteľské označenie iPhone 5c. A vyzerá to tak, že sa trh jeho nástupcu dočká už onedlho.

Špekulácie vyplývajú z tvrdení viacerých na sebe nezávislých zdrojov z priemyselného prostredia, kde má údajne figurovať aj nemenovaný človek z fabriky Foxconn. Tá má s kalifornským výrobcom dlhodobý kontrakt na montáž a kompletizovanie viacerých produktov z jeho súčasného portfólia. Podľa dostupných informácií má preto Foxconn zabezpečovať to isté s iPhone 6c. A prípravy sú vraj v plnom prúde.

Ako píše web PhoneArena, iPhone 6c bude predstavovať lacnú alternatívu za súčasný model iPhone 5c, pričom samozrejme ponúkne oveľa slabšie technické špecifikácie. Potenciálni zákazníci si neužijú ani 3D dotyk, ani vysoký výkon. Pár slov ale padlo aj o uhlopriečke displeja, ktorá má mať pôvodné 4-palce, či pestrofarebných prevedeniach.

Cenovka by sa mala pohybovať na úrovni okolo 400 až 500 amerických dolárov, čo v porovnaní s inými mid-range zariadeniami s operačným systémom Android predstavuje oveľa väčšiu sumu, na aké sú mnohí z nás v tejto modelovej kategórii zvyknutí. Pri pomeroch Apple naopak nejde o nič netradičné. Jeho produkty totiž bývajú na pultoch obchodoch tie najdrahšie a výnimkou nebol ani starší iPhone 5c, ktorý bol po spustení predaja asi o 100 dolárov lacnejší ako iPhone 5s. Rovnako treba brať do úvahy, že tentokrát už nepôjde o plastovú, ale o kovovú konštrukciu.

Predstavenie už o pár týždňov?

Ďalším nezvyčajným krokom kalifornského výrobcu má byť aj samotný dátum predstavenia iPhone 6c. Apple odhaľuje vynovené generácie vždy počas septembra, no budúci rok zrejme spraví po rokoch výnimku a ukáže novinku už začiatkom roka, konkrétne niekedy vo februári. V tej dobe sa navyše koná podujatie MWC 2016, kde predstaví svoje novinky množstvo popredných výrobcov ako Samsung alebo taiwanské HTC.