Úvod Sony Sony Xperia Z5 IFA 2015: SONY predstaví prémiový model XPERIA Z5, ponúkne 4K displej s...

IFA 2015: SONY predstaví prémiový model XPERIA Z5, ponúkne 4K displej s viac ako 800 ppi!

19
Sony XPERIA Z5

To, že popredný japonský výrobca plánuje predstaviť tohtoročnú vlajkovú loď z modelovej rady Xperia, nie je už žiadnym tajomstvom. Od uvedenia poslednej generácie prešiel jeden rok a za dva dni uvidíme jej nového nástupcu v až troch rozdielnych prevedeniach.

Zakiaľ čo klasický model Xperia a kompaktnejší Xperia Compact poznáme z predchádzajúcich rokov, o hi-tech phablete Xperia Premium sa začalo hovoriť až teraz. Malo by ísť o vlajkovú loď na takzvaných ‚steroidoch‘, pričom ju spoločnosť Sony predstaví popri vyššie spomenutých verziách na blížiacom sa podujatí IFA 2015 v Berlíne. Informoval web PhoneArena, ktorý sa odvoláva na jedného zo svojich verných čitateľov a jeho ‚podpultové‘ informácie.

Xperia Z5 údajne ponúkne 5,2-palcový Full HD displej, Z5 Compact zase 4,6-palcový s HD rozlíšením a najväčšia Xperia Z5 Premium až 5,5-palcový so 4K.

Dve farby a Snapdragon 810

Podľa čerstvých fotografií z PhoneArena vieme, že tohtoročná vlajková loď Sony dorazí na pulty obchodov v dvoch farebných prevedeniach – zlatom a chrómovom. Či budú k dispozícii aj iné, je stále veľkou neznámou.

Čo sa týka technických špecifikácií, Xperia Z5 má poháňať problémový Snapdragon 810. Pôjde však asi o vylepšenú verziu čipsetu v2.1, takže problémy s prehrievaním zrejme nebudú v tomto prípade aktuálne. Ďalej sa spomína 3 GB RAM-ka, 23 MPx hlavný fotoaparát alebo senzor na odtlačky prstov, ktorý nájdeme na bočnej strane konštrukcie.

Údajne XPERIA Z5 (foto: )
Údajne XPERIA Z5 (foto: phonearena.com)

Prémiový displej

Japonský výrobca je vo svete známy aj vďaka špičkovým zobrazovacím jednotkám. A ako sa už spomínalo, svoje ‚know-how‘ plánuje využiť v prémiovom prevedení vlajkovej lode Z5, kde integruje obrovský displej s rozlíšením 4K. Takáto kombinácia prinesie nadštandardnú hustotu pixelov, ktorá sa vyšplhá na neuveriteľných 800 ppi. Len pre porovnanie – juhokórejský Samsung Galaxy S6 ponúka hustotu 577 ppi.

Oficiálne predstavenie všetkých troch očakávaných noviniek prebehne 2. septembra a my vás o tom samozrejme nezabudneme detailne informovať.