Úvod Novinky Google Šéf Google chystá Google 2.0: Navrhovať bude perfektné letiská a dokonca...

Šéf Google chystá Google 2.0: Navrhovať bude perfektné letiská a dokonca aj celé mestá

4

Akste si mysleli, že ambície šéfa Google so samoriadiacim autom, internetom pre odľahlé časti sveta prenášaným balónmi a snahou spomaliť starnutie končia, mýlili by ste sa. Šéf Google, Larry Page má údajne pracovať na oveľa zložitejšom projekte.

Server The Information publikoval správu o tom, že Larry Page pracuje na projekte Google 2.0, ktorého úlohou bude riešenie problémov, ktoré my, ako civilizácia zatiaľ vyriešiť nevieme. Jedným z plánov, na ktorom Page pracuje je efektívnejšie riešenie letiska, ako aj celého mesta. Aby Larry Page celý projekt zrýchlil, navrhol spustenie druhej experimentálnej divízie s označením Google Y, ktorá sa má zaoberať dlhodobými projektami. Momentálne v Google funguje dobre utajovaná divízia Google X, ktorá pracuje na najnovších projektoch, ako napríklad na doručovacom drone, ktorý spoločnosť predstavila len nedávno. Google X má pod palcom spoluzakladateľ Google, Sergey Brin.

Takto obrovský projekt samozrejme nie je otázkou týždňov, ani mesiacov. Page sa preto nateraz rozhodol sústrediť na vylepšenie sledovania polohy jednotlivých zariadení, ktoré by malo byť presné „na centimetre.“ Jedno z využití má byť poskytnutie majiteľom obchodov informácie o tom, pri čom sa zastavujete keď nakupujete, vďaka čomu budú schopní prispôsobiť celkové rozloženie tovaru.

Podobne, ako to robí Apple s ich Touch ID, aj Larry Page by chcel zaviesť biometrický štandard pre zabezpečenie transakcií. Jednou z možností je zabudovanie takéhoto senzoru do inteligentných hodiniek, čím by sa teoreticky mohli úplne nahradiť tradičné písané heslá.

Aj napriek tomu, že je Google tak obrovská firma schopná prichádzať so zaujímavými nápadmi a projektami sú ambície Larryho Paga poriadne vysoké. Bude preto zaujímavé sledovať, čo tento technologický gigant v nasledujúcich rokoch predstaví.

Zdroj: TV