Úvod Výrobcovia Google Loon. Nádejný Google projekt

[Video] Loon. Nádejný Google projekt

0

Najnovší projekt spoločnosti Google sa na prvý pohľad môže zdať ako vtip poprípade len vízia budúcnosti. Opak je však pravdou a Google to s projektom myslí vážne. Čo teda projekt Loon je?

Google chce do odľahlejších a rozvojových častí sveta a krajín priniesť internetové pripojenie prostredníctvom výškových balónov. Faktom totižto je, že stále dvaja z troch ľudí na svete nemajú spoľahlivý prístup na internet.

project-loon

Ak uvažujete nad tým, prečo sa Google rozhodol práve pre balóny, vo väčšine odľahlejších krajín nie je vybudovaná dostatočná infraštruktúra na to, aby sa mohol internet zaviesť štandardnými cestami, respektíve by to bolo veľmi nákladne. To iste platí aj pri možnosti šírenia cez satelit.

Google tvrdí, že ich balóny dokážu vytvoriť pripojenie porovnateľné s dnešným 3G nehovoriac o obrovskej ploche, ktorú dokážu pokryť. Balóny budú umiestnené v dvojnásobnej výške oproti tej, v akej lietajú komerčné lietadlá. Čo sa týka energie, ktorú bude zariadenie na „palube“ potrebovať, Google sa spolieha na solárnu energiu. Aj keď sa jedná o naozaj náročný projekt, Google je ochotný sa do neho pustiť a priniesť tak internet do miest, ktorých obyvatelia by sa za normálnych okolností k nemu nedostali.

Pozrite si video projektu.

[fve]http://youtu.be/m96tYpEk1Ao[/fve]

zdroj: androidcentral.com