Zdá sa, že Nokia si na svojom tablete N1 dala skutočne záležať. Kópia iPadu Mini totiž podľa AnTuTu používa najefektívnejší procesor, zo všetkých testovaných tabletov. Placka od fínskeho výrobcu rozbila dokonca aj iPad Mini 3.

Pamätajte, že tu ide o test efektívnosti a nie výkonu. Nokia N1 v ňom skončila s výsledkom 45 121 bodov, zatiaľ čo nový iPad sa umiestnil na druhom mieste so skóre 28 466. Tretí bol tablet od Samsungu s takmer 16 000.

Čo sa týka spracovávania obrázkov, je to prakticky rovnaké. Nokia N1 prvá s 12 623 bodmi, iPad Mini 3 v tesnom závese s 10 102 bodmi a ostatné Android tablety ďaleko vzadu. Tretie miesto obsadil Samsung so skóre 3 190.

Ak by ste chceli vedieť, koho kremík to vlastne v Nokii tiká, tak ide o Intel Atom Z3580 so štyrmi fyzickými jadrami taktovanými na 2,3 GHz. Založený je samozrejme na 64-bit architektúre. Darmo, Intel bol, je a pravdepodobne aj veľmi dlho bude najlepší výrobca procesorov na svete. Len škoda, že jeho výrobky častejšie nevidíme aj v smartfónoch.

Mimochodom, Nokia N1 sa momentálne predáva v Číne za 257 dolárov, čo je úžasná cena. Dúfajme, že tablet čoskoro dôjde aj k nám. I keď pravdepodobne iba neoficiálne.