Úvod Hry GTA 6: Pripravte sa na šialenú grafiku. Potrebovať budete poriadne výkonný počítač!

GTA 6: Pripravte sa na šialenú grafiku. Potrebovať budete poriadne výkonný počítač!

Optimistickejšie predpoklady však hovoria, že GTA 6 uzrie svetlo sveta niekedy počas nasledujúcich 12 až 18 mesiacov.

0

GTA 6 bez najmenších pochýb patrí medzi najočakávanejšie hry súčasnosti. Tvorcovské štúdio Rockstar sa však, očividne, veľmi neponáhľa, nakoľko stále veľmi slušne zarába z posledného rozšírenia a GTA Online. Komunita si tak zrejme bude musieť ešte nejaký ten čas počkať.

Tu a tam sa však objavia úniky, ktoré naznačujú, že to dlhé čakanie rozhodne bude stáť za to. Inak tomu nie je ani v prípade novej publikácie od Chrisa Klippela z Rockstar Mag. Ten na Twitteri zverejnil príspevok týkajúci sa herného enginu, na ktorom GTA 6 pobeží – RAGE9. Napísal, že ide o „engine, ktorý predbieha svoju dobu“.

Klippel netvrdí, že videl grafické spracovanie hry, no počul podrobnosti o uvedenom engine. Pripomeňme, že Rockstar pri svojich enginoch RAGE (Rockstar Advanced Game Engine) nevedie číslovací systém. Označenia jednotlivých verzií má na svedomí komunita, píše Game Rant.

RAGE použitý pri GTA 6 má byť oveľa pôsobivejší ako ten, ktorý herné štúdio použilo pri Red Dead Redemption 2, titule, ktorý aj na dnešné pomery vyzerá veľmi schopne. Nový diel Grand Theft Auto by tak mal byť, aspoň po vizuálnej stránke, obrovským krokom vpred. Ako veľmi obrovským sa však dozvieme až pri zverejnení prvých screenshotov a videí.

Kedy hra konečne vyjde? Žiaľ, na túto otázku neexistuje presná odpoveď. Optimistickejšie predpoklady však hovoria, že GTA 6 uzrie svetlo sveta niekedy počas nasledujúcich 12 až 18 mesiacov.