Úvod Výrobcovia Huawei Huawei tlačí na pílu: Chystá nabíjačku s 135 W výkonom

Huawei tlačí na pílu: Chystá nabíjačku s 135 W výkonom

Svoje aktuálne kapacity v rámci nabíjanie plánuje navýšiť viac než dvojnásobne.

2

Huawei si aj napriek stále pretrvávajúcim sankciám drží štatút jednej z najinovatívnejších spoločností na svete. Jej smartfóny síce prichádzajú bez služieb Google, no stále si vďaka svojim špičkovým technológiám dokážu získať srdcia mnohých zákazníkov, a to nielen v Číne.

Dobrou správou je, že smartfóny sú aktuálne jediná oblasť, ktorej sa sankcie týkajú. A ako iste viete, Huawei nie je svetovým gigantom len kvôli nim, jeho portfólio obsahuje aj kopu iných špičkových produktov.

Po novom sa má spoločnosť zameriavať na nabíjanie. Podľa známeho informátora Digital Chat Station výrobca pripravuje adaptér s podporou pre nabíjanie pri 135 W výkone. Nabíjačka sa objavila v prostredí certifikácie 3C, píše Gizchina.

Môže nabíjať smartfóny i notebooky

Zatiaľ však nie je isté, akému typu zariadenia bude adaptér slúžiť. Jeho výkon je dostatočne vysoký na to, aby dokázal nabíjať notebooky, no vylúčené nie sú ani smartfóny. Predsa len, na trhu sa už nachádza telefón s podporou pre až 120 W nabíjanie.

Samotná nabíjačka nesie označenie HW-200675CP0 a o jej výrobu sa stará Dongguan Aohai Technology. Taktiež stojí za zmienku, že dokáže nabíjať až pri šiestich rôznych výkonoch, konkrétne 15 W, 27 W, 60 W, 75 W, 94 W a 135 W.

Aktuálnou špičkou na trhu, čo sa Huawei týka, je nabíjačka HW-200200CP1 s výkonom 65 W. Výrobca sa teda plánuje v tomto smere prekonať viac než dvojnásobne.