Úvod Huawei Huawei nova 5T Hľadáte kvalitný telefón za rozumný peniaz? TOP 4 dôvody, prečo je novinka...

Hľadáte kvalitný telefón za rozumný peniaz? TOP 4 dôvody, prečo je novinka od Huawei pre vás

Huawei nova 5T ponúka prémiové funkcie za zlomok ceny.

1

Smartfónová novinka Huawei nova 5T prišla na náš trh len pred pár týždňami. Okamžite však zaujala niekoľkými technológiami, ktoré si požičala z aktuálnych vlajkových lodí tohto výrobcu. Navyše, ponúka ich za omnoho prijateľnejšiu cenu. Pozreli sme sa na štvoricu tých, ktoré stoja za pozornosť.

Čipset z vlajkovej lode

Nový model poháňa čipset Kirin 980, ktorý nájdeme aj v útrobách tohtoročného top modelu P30 Pro, predstaveného na jar. Okrem vysokého výkonu sa tento čipset môže pochváliť aj jedným prvenstvom – ide o prvý komerčný čipset na svete, vyrábaný 7nm technológiou.

Kirin
Huawei nova 5T poháňa výkonný procesor Kirin 980

Integrovaná grafická jednotka Mali G-76 využíva umelú inteligenciu na identifikáciu záťaže hier a prispôsobenie zdrojov pre optimálne herné výkony. Navyše vďaka spojeniu so 6 GB RAM nesklame ani najnáročnejších mobilných hráčov.

Pokročilá foto technika

Výkonným “mozgom” to nekončí, hlavným ťahákom novinky od Huawei sú totiž fotoaparáty. Dostal ich dohromady až päť, pričom štyri z nich okupujú zadnú stranu smartfónu a v obligátnej spolupráci s umelou inteligenciou zabezpečujú do detailov vyladené zábery. Hlavný snímač na zadnej strane má rozlíšenie 48 Mpx.

Huawei nova 5T má až 5 fotoaparátov. 4 vzadu, 1 vpredu

Ide o ďalšiu technológiu, ktorú novinka prebrala z tohtoročnej vlajkovej lode Huawei P30 Pro. Dopĺňa ho 16 MPx ultra širokouhlý objektív, 2 Mpx makro objektív a 2 Mpx snímač pre hĺbku ostrosti a obľúbený bokeh efekt. Pomocou tejto profesionálnej zostavy a vylepšenej umelej inteligencie dokáže smartfón zachytiť jasné snímky za každých podmienok.

Na prednej strane Huawei nova 5T sa nachádza 32 Mpx selfie fotoaparát

Selfie ako z hlavného fotoaparátu

Päticu snímačov, podľa ktorej dostal smartfón aj meno, uzatvára selfie objektív, ktorý si zaslúži špeciálnu pozornosť. A to nielen preto, že je netradične umiestnený v „priestrele” v ľavom hornom rohu displeja. Jeho rozlíšenie je 32 Mpx (rovnaký počet megapixelov má aj úradujúca vlajková loď Mate 30 Pro) a vývojári mu nadelili technológie, ešte donedávna vyhradené pre fotoaparáty na zadnej strane. Vďaka nim s bezkonkurenčnou ostrosťou zachytáva aj drobné detaily, akými sú napríklad jednotlivé pramene vlasov.

Huawei Supercharge dokáže batériu v Huawei nova 5T na 50 % nabiť len za 30 minút

Rýchle nabíjanie

Nie je to tak dávno, čo bolo rýchle nabíjanie výhradnou doménou prémiových modelov. Hoci sa dnes sa už postupne dostáva aj do nižších cenových kategórií, stále nie je štandardom. Vítanou výbavou je aj v novinke nova 5T, ktorá podporuje technológiu 22,5W nabíjania Huawei Supercharge. Smartfón vďaka nej prostredníctvom konektora USB-C doplní 50 % kapacity batérie iba za 30 minút.

Tento obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Huawei.