Úvod Výrobcovia Samsung Unikla špecifikácia Samsung Galaxy Note 10: Na toto sa môžeme tešiť!

Unikla špecifikácia Samsung Galaxy Note 10: Na toto sa môžeme tešiť!

Očakávanú high-end novinku tuším už celú poznáme.

1

Samsung nám už o pár týždňov predstaví Galaxy Note 10. Nie je preto asi ani žiadnym veľkým prekvapením, že sme sa dopracovali až k úniku technickej špecifikácie. Čo všetko teda vieme ešte pred dňom D?

Ešte čerstvé informácie od renomovaného leakera Evana Blassa aka @evleaks prezradili hneď niekoľko zaujímavostí. Niektoré predchádzajúce úniky sú po novom potvrdené, niektoré pre zmenu vyvrátené.

S microSD kartou príde iba Galaxy Note 10+, ultra-rýchle 45 W nabíjanie (+ 20 W bezdrôtové nabíjanie) ponúknu oba kúsky a kapacita batérie lacnejšej verzie dostane o 100 mAh viac, než sa pôvodne špekulovalo. Z toho vyplýva, že môžeme očakávať 3 600 mAh. Toto sú hlavné rozdiely v porovnaní so staršími informáciami z technologických kuloárov.

Čo sa týka hardvérovej výbavy klasického smartfónu Galaxy Note 10, tak tá by mala zahŕňať 6,3-palcový AMOLED displej, 8 GB operačnú pamäť RAM a 256 GB úložisko (UFS 3.0). Európsky model poženie čipset Exynos 9825, a to isté platí i o drahšom súrodencovi.

Galaxy Note 10
Očakávaná podoba (ZDROJ: Ishan Agarwal)

Galaxy Note 10+ príde na pulty obchodov s až 6,8-palcovým zobrazovacím panelom. Je tu však otázne, či sa bavíme o klasickom Super AMOLED displeji alebo o jeho modernejšej alternatíve s názvom Dynamic AMOLED. Do úvahy tu skôr pripadá druhá možnosť. Batéria v tomto prípade porastie až na 4 300 mAh a na fotenie bude k dispozícii trojitá zostava, ktorá má pozostávať z 12, 16 a 12 Mpx snímaču.

Predstavenie noviniek z dielne spoločnosti Samsung prebehne 7. augusta, čiže už onedlho.