Úvod Aplikácie Microsoft vyvíja ďalšiu appku pre Android: Umožní rýchly presun fotiek zo smartfónu...

Microsoft vyvíja ďalšiu appku pre Android: Umožní rýchly presun fotiek zo smartfónu do počítača

3
microsoft

Microsoft s vlastným mobilným operačným systémom neuspel, no to neznamená, že v tomto segmente úspešný byť nemôže. Stačí niekoľko kvalitných aplikácií pre ostatné mobilné operačné systémy. 

Už tu máme napríklad spúšťač Microsoft Launcher, prehliadač Edge a pár ďalších, viac či menej podarených appiek. Medzi ne sa možno už čoskoro zaradí ďalšia. Taliansky technologický blog informuje, že Microsoft vyvíja aplikáciu Photos Companion pre rýchly presun fotografií medzi smartfónom a počítačom s OS Windows 10.

Aplikácia pre Android má byť akýmsi doplnkom nástroja Fotografie, ktorý v OS Windows 10 primárne slúži pre zobrazovanie obrázkov a fotografií. Nástroj ponúka aj základné možnosti editovania, ako orezanie či vylepšenie snímok prostredníctvom filtrov.

Microsoft

Aplikácia má pracovať rýchlo a jednoducho. Podmienkou funkčnosti bude pripojenie do jednej WiFi siete. Ak bude v jednej sieti pripojený smartfón aj počítač, z inteligentného mobilného telefónu by ste mali vedieť presunúť fotografie do PC prakticky okamžite.

Ničo podobné už ponúka cloud Microsoft OneDrive. Veľký rozdiel ale predstavuje fakt, že pri pripravovanej aplikácii nemusíte byť prihlásení, resp. registrovaní do Microsoft účtu.

Microsoft

Zatiaľ ťažko povedať, ako sa aplikácia ujme. Užívatelia Android smartfónov si dobre zvykli na aplikáciu Google Fotky, ktorá na základne nastavení synchronizuje fotografie buď v plnej, alebo komprimovanej podobe.

K svojim fotografiám sa tak užívatelia dostanú aj na počítači či na akomkoľvek zariadení, na ktorom sa prihlásia do svojho Google účtu.

O dostupnosti novej aplikácie z dielne Microsoftu informácia nepadla. Nemyslíme si však, že bude tvorca s uvoľnením otáľať. Možno ju uvidíme ešte v tomto roku.