Úvod Aplikácie Prehliadač Microsoft Edge pre Android získava nové funkcie

Prehliadač Microsoft Edge pre Android získava nové funkcie

0
microsoft edge

Asi pred mesiacom dorazila do obchodov s aplikáciami mobilná verzia internetového prehliadača Edge z dielne Microsoftu. Prehliadač sa vyvíja postupne, o čom svedčí absencia niektorých funkcií.

Microsoft vyvinul mobilnú verziu prehliadača z jednoduchého dôvodu. Súčasným užívateľom desktopovej verzie prehliadača Edge chce poskytnúť rovnaké skúsenosti aj na mobilných zariadeniach.

Microsoft Edge pre Android stále nemá stabilnú podobu. Má status nevydanej verzie, ktorú však vývojári neustále vylepšujú. Po poslednej aktualizácii získal prehliadač dve dôležité funkcie, a to synchronizáciu hesiel a tmavý motív užívateľského prostredia.

microsoft edge

Synchronizácia hesiel je dôležitá, pokiaľ používate prehliadač na viacerých zariadeniach. Tmavý motív pre zmenu spríjemní prehliadanie počas večera a noci. Problémom je, že ho vývojári zatiaľ nedotiahli do dokonalosti.

V prvom rade nie je možnosť aktivácie tmavého motívu po ruke. Musíte sa vnoriť do nastavení prehliadača. Aj keď ho aktivujete, nefunguje korektne. Napríklad text v článku je zobrazený s bielym žiarivým pozadím, zatiaľ čo UI zostáva v tmavom motíve.

Keďže je prehliadač Microsoft Edge stále v beta verzii, veríme, že nedokonalosti vývojári postupne odstránia. Ak chcete dať mobilnému prehliadaču od Microsoftu šancu a ešte ste tak neurobili, nájdete ho na tejto adrese.