Pokiaľ používate aplikáciu WhatsApp určite viete, že keď si pozriete prijatú správu, na druhom konci sa o tom odosielateľ dozvie. V chate sa mu totižto dve šedé fajky symbolizujúce úspešné doručenie zmenia na fajky modré.

Nie každému totiž vyhovuje na prečítanú správu okamžite odpísať, resp. reagovať. Často to nedovoľuje pobyt v práci, v škole alebo môže ísť o nepríjemnú konverzáciu alebo niečo, čo chcete jednoducho ignorovať. Modré fajky symbolizujúce doručenie vám tak zneškodnia inak nepriestrelné argumenty, že ste nemali čas, že ste si správu nevšimli, že ste vôbec dnes smartfón nemali v ruke alebo že ste odcestovali meditovať do Tibetu.

Ako si však prečítať správu v aplikácii WhatsApp bez toho, aby o tom odosielateľ vedel a necítil sa dotknutý alebo ignorovaný? V podstate nejde o žiadny zložitý proces a dá sa praktizovať neustále.

Stačí, ak na svojom smartfóne stiahnete notifikačnú lištu a zapnete letový režim, režim lietadlo alebo airplane mode. Názov sa môže líšiť v závislosti od modelu smartfónu, funkcionalita je ale rovnaká. Po aktivácii tohto režimu dôjde k vypnutiu akejkoľvek konektivity, vrátane tej internetovej. WhatsApp potrebuje pre svoju správu práve internetové pripojenie.

airplane

Po zapnutí tohto režimu si môžete prečítať všetky prijaté správy, aplikáciu WhatsApp zavrieť a následne režim v lietadle vypnúť. Po opätovnom pripojení k mobilnému internetu aplikácia WhatsApp nebude tušiť, že bola otvorená a teda sa odosielateľovi v konverzácii neobjaví identifikácia prečítania v podobe modrých fajok. Jednoduché a účinné.