Čínska spoločnosť ZTE sa rozhodla mierne vylepšiť svoj zaujímavý smartfón, ktorý má v názve hlavné mesto susednej Českej republiky. Nubiu Prague S stále poháňa Snapdragon 615 a je vybavená rovnakým 5.2″ FHD Super AMOLED displejom. 

Zmeny sa udiali na inom poli. Konkrétne ide o internú pamäť, ktorá má teraz kapacitu 64 GB pri 3 GB kapacite operačnej pamäte RAM. Samozrejmosťou je možnosť rozšírenia prostredníctvom micro SD kariet. Pôvodný model Nubia Prague disponoval verziami 2 GB RAM / 16 GB interná pamäť, poprípade 3 GB RAM a 32 GB úložisko.

Dobre známe sú aj fotoaparáty. Na zadnej strane nájdeme 13 MPix snímač, ktorému asistuje 8 MPix fotoaparát na prednej strane. Novinkou oproti predošlému modelu je „iris“ skener očnej sietnice a softvérová funkcia FiT (Frame interactive Technology). Prostredníctvom nej môžete ovládať smartfón skrz na dotyk citlivých okrajov displeja.

Model Nubia Prague bol tenký len extrémnych 5,5 milimetra, „Eskový“ model zhrubol na úroveň 6,8 milimetra. Pokiaľ si myslíte, že za to môže objemnejšia batéria, musíme vás sklamať. Tá má rovnakú kapacitu 2200 mAh. Slabou náplasťou je pre zmenu nižšia váha (135 gramov).

Prague_S

Trhový štart si smartfón odbije najskôr v domovskej Číne 23. januára za sumu, ktorá po prepočte začína na 365-tich dolároch. Rozhodnutie, či by išlo teoreticky o dobrú investíciu už necháme na vás. Konkurencia v tomto segmente je totižto veľká.