Komunikačná platforma WhatsApp, ktorú aktuálne používa každý mesiac cez 900 miliónov ľudí po celom svete, môže byť okrem zvyčajnej funkcionality použitá aj ako spravodajský kanál.

New York Times alebo BBC v minulosti prostredníctvom WhatsApp-u informovali svojich čitateľov o najhorúcejších témach a aktuálnom dianí, v podobnom duchu spúšťa experiment aj jedno z popredných slovenských médií, Denník N.

Redakcia Denníka N vám prostredníctvom aplikácie WhatsApp pošle denne maximálne jednu alebo dve krátke správy, ktoré budú obsahovať spravodajské informácie. Spamu sa teda obávať nemusíte.

Testovanie bude prebiehať pár dní a samozrejme sa môžete zapojiť aj vy. Stačí mať nainštalovanú aplikáciu WhatsApp a do kontaktov si uložiť telefónne číslo +421 919 167 290.

To pomenujte ako Denník N a prostredníctvom aplikácie WhatsApp naň pošlite správu s textom „START„. Tým sa prihlásite pre odber správ, pokiaľ by vám ich feed nevyhovoval, stačí poslať správu na rovnaké číslo s textom „STOP„.

dennikn

Keďže ide o úplnú novinku, návrhy na zlepšenie, dojmy z novej funkcie alebo iné postrehy môžete zanechať u nás v diskusii alebo na info@dennikn.sk.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]