Úvod Zariadenia Blackview SHARK 8 a Tab 18 OFICIÁLNE: Cenovo dostupné trháky s kvalitnými...

Blackview SHARK 8 a Tab 18 OFICIÁLNE: Cenovo dostupné trháky s kvalitnými displejmi aj poriadnym výkonom!

Obidve zariadenia si môžeš do 17. novembra zadovážiť v atraktívnej zľave. Treba sa však poponáhľať, ponuka je obmedzená nielen časovo, ale aj kusovo.

0

Spoločnosť Blackview uvádza na trh dvojicu šikovných produktov. Ponuku rozšírila o smartfón SHARK 8, ktorý sa vyznačuje elegantným dizajnom, vysoko kvalitným displejom, ale aj solídnou súpravou fotoaparátov, a o tablet Tab 18, ktorý zase láka obrovskou úžitkovou plochou a širokou paletou možností pre multitasking. Obidve zariadenia si podrobnejšie rozoberieme v článku nižšie.

Blackview SHARK 8

🛒 Cena: 129,69 € | 🚚 Doručenie do SR: Zadarmo

Vysoko kvalitný displej

Tento smartfón predstavuje vôbec prvý model z produktového radu Blacvkiew SHARK. Lákadiel má naozaj mnoho. Z prednej strany je to 6,78-palcový displej s rozlíšením 2,4K (2 460 x 1 080 px), pomerom strán 20 : 0 a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Obsah tak bude vždy nielen prvotriedne ostrý, ale aj prvotriedne plynulý.

Blackview SHARK 8
Blackview SHARK 8 | Zdroj: Blackview

Solídny výkon aj objemná batéria

Vo vnútri konštrukcie, ktorá má hrúbku len 8,35 mm a váži 198,3 g, sa nachádza výkonný čipset Helio G99 od spoločnosti MediaTek, ktorý je založený na 6 nm výrobnom procese. Štandardne spolupracuje s 8 GB RAM, no k dispozícii je možnosť rozšírenia o ďalších 8 GB. Dokopy tak môže používateľ získať až 16 GB operačnej pamäte. Vitálnou súčasťou interiéru je aj 256 GB úložisko s možnosťou rozšírenia do 1 TB, ale aj objemná 5 000 mAh batéria s podporou pre 33 W rýchle nabíjanie.

V súvislosti s výkonom možno ešte spomenúť grafický čip ARM G57 MC2, ktorý v spolupráci so šikovným chladiacim systémom zabezpečuje plynulé hranie hier pri nízkej teplote. V bežných scenároch by sa mala držať pod 39 °C.

Blackview SHARK 8
Blackview SHARK 8 | Zdroj: Blackview

Slušná optika nesmie chýbať

Čo sa týka optiky, hlavnú úlohu zohráva 64 Mpx snímač obrazu Samsung ISOCELL GW3 s veľkosťou 1/1,97“. Zážitku z fotenia okrem kvalitného hardvéru napomáha aj prepracovaný softvér. V čele stojí technológia ArcSoft 7.0, ktorá poskytuje viacero atraktívnych režimov snímania. K dispozícii je napríklad režim HDR, nočný režim či režim „krásy“, ktorý sa stará o atraktivitu portrétových fotografií.

O vysokú kvalitu výstupov v noci alebo šere sa stará technológia Tetrapixel, ktorá automaticky prispôsobuje správanie pixelov okolitým svetelným podmienkam. Zabudnúť nemožno ani na technológiu Smart-ISO, ktorá adekvátne prispôsobuje jas.

Opomenúť nemožno ani technológiu Super PD, ktorá sa stará o prispôsobovanie kontrastu a zaostrovanie. Výsledné snímky sú tak vždy ostré a plné farieb. Úlohu selfie fotoaparátu zohráva 13 Mpx senzor.

Blackview SHARK 8
Blackview SHARK 8 | Zdroj: Blackview

Funkcie na prácu i zábavu

Zariadenie po softvérovej stránke poháňa rozhranie Doke OS 4.0, ktoré so sebou prináša viacero lákavých funkcií. Spomenúť možno systém Atomized Memory 2.0, ktorý vyhrádza určité množstvo operačnej pamäte pre určité programy. Technológia Focus Computing zase zabezpečuje vyrovnávanie výkonnosti s energetickou efektivitou.

Čo-to systém ponúka aj v oblasti produktivity a zábavy. SHARK 8 dokáže napríklad v reálnom čase generovať titulky pri sledovaní zahraničného TV obsahu. Produktivite môže zase pomôcť funkcia aplikácia EasyShare, ktorá umožňuje jednoduché presúvanie súborov aj bez pripojenia k internetu. Napokon možno spomenúť službu Workspace, ktorá okrem ochrany súkromných dát používateľa prináša aj širokú paletu prispôsobených tém rozhrania. Upraviť je možné dokonca aj ikony aplikácií. Vhod potom rozhodne príde aj technológie EROFS F2FS, ktoré zrýchľujú načítanie aplikácií.

Blackview SHARK 8
Blackview SHARK 8 | Zdroj: Blackview

Cena a dostupnosť

Smartfón Blackview SHARK 8 debutoval práve teraz prostredníctvom e-shopu AliExpress, pričom od dnešného dňa do 17. novembra si ho možno zadovážiť len za 129,69 €. Treba sa však poponáhľať, akcia je obmedzená na prvých 50 kusov z každej dostupnej farby. Tie sú tri, a to modrá, zlatá a šedá.

>>> Kúpiť Blackview SHARK 8 za 129,69 € <<<

Blackview Tab 18

🛒 Cena: 258,20 € | 🚚 Doručenie do SR: Zadarmo

Kopa úžitkovej plochy

Druhým produktom na zozname je tablet Blackview Tab 18. Toto zariadenie z prednej strany pokrýva veľký displej s uhlopriečkou 12 palcov, rozlíšením 2,4K a 86,6-percentným pomerom ku konštrukcii. Nechýba mu dokonca ani certifikácia TUV SUD Low Blue Light, ktorá svedčí o šetrnosti k očiam používateľa.

Blackview Tab 18
Blackview Tab 18 | Zdroj: Blackview

Tablet aj počítač

Má taktiež certifikáciu Widevine 1.1, ktorá dokazuje schopnosť zariadenia streamovať obsah z obľúbených platforiem, ako je Netflix, v ostrom rozlíšení 1 080p. K dispozícii sú potom aj režimy Multi-window ViewSplit-screen View, vďaka ktorým sa tablet prepne do „počítačového režimu“, čo výrazne uľahčuje prácu s viacerými aplikáciami súčasne. K týmto režimom sa náramne hodí klávesnica Magnetic Keyboeard či inteligentné pero Magnetic S Pen Gen 2, ktoré ponúka takmer rovnaký pocit, ako keby používateľ písal na papier.

Až 24 GB RAM

V interiéri možno rátať so 6 nm 8-jadrovým procesorom MediaTek Helio G99, ktorý spolupracuje s až 24 GB RAM (12 GB v základe + 12 GB cez rozšírenie) a 256 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia o 1 TB použitím microSD karty. Výkonnosť zariadenia ďalej vylepšujú špičkové technológie, ako je napríklad Atomized Memory 2.0. Interiér je taktiež domovom pre 8 800 mAh batériu s podporou pre 33 W nabíjanie, ktorá ponúka výdrž až na 12 hodín aktívneho používania.

Blackview Tab 18
Blackview Tab 18 | Zdroj: Blackview

Spoľahlivý systém

Z hľadiska softvéru možno rátať s rozhraním DokeOS_P 4.0, ktorý je založený na operačnom systéme Android 13. Okrem už zmienených funkcií ponúka kopu vylepšení v oblasti efektivity, vzhľadu, ochrany súkromia, ale aj svižnosti.

Blackview Tab 18
Blackview Tab 18 | Zdroj: Blackview

Kvalitný zážitok z audia

Tablet poteší aj milovníkov kvalitného zvuku, nakoľko je vybavený štvoricou reproduktorov Harman Kardon, ktoré sa symetricky zosúlaďujú za účelom vytvorenia kvalitného stereo ozvučenia. Vďaka technológii Harman AudioEFX 2.0 dokážu taktiež produkovať realistické zvukové efekty.

Blackview Tab 18
Blackview Tab 18 | Zdroj: Blackview

Dva šikovné fotoaparáty

Presúvame sa k fotoaparátom. Tie má tablet hneď dva, jeden s rozlíšením 16 Mpx a jeden s rozlíšením 8 Mpx. Okrem zachytávania fotografií slúžia aj na bezproblémové videohovory. Vďaka technológii Smart Google Lens je taktiež k dispozícii možnosť skenovania dokumentov, rozpoznávania objektov či prekladu textu. Podobne ako pri vyššie opísanom smartfóne, aj Tab 18 ťaží z algoritmov systému Blackview ArcSoft 7.0.

Blackview Tab 18
Blackview Tab 18 | Zdroj: Blackview

Cena a dostupnosť

Blackview Tab 18 je dostupný od dnešného dňa v troch farbách, a to modrej, zelenej a šedej. Do 17. novembra je možné ho získať cez AliExpress za zníženú cenu, ktorá činí len 258,20 €.

>>> Kúpiť Blackview Tab 18 za 258,20 € <<<