Úvod Xiaomi Xiaomi 13T Pro Xiaomi 13T Pro: Top 5 vlastností, ktoré z neho robia jedným z najlepších...

Xiaomi 13T Pro: Top 5 vlastností, ktoré z neho robia jedným z najlepších smartfónov roka

Xiaomi 13T Pro je novinka, ktorá toho ponúka viac, než sa zdá. Väčšinou vlasntostí konkuruje najdrahším modelom.

0
Xiaomi 13T Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk

Xiaomi 13T Pro je novinka, ktorá je mimoriadne silná v mnohých oblastiach. Fotoaparáty, dizajn, displej, výdrž a výkon sú vlastnosti, ktoré zaujímajú najväčšiu časť používateľov. Je to prirodzené – časté zachytávanie spomienok by malo byť čo najkvalitnejšie za každých okolností. Výzor a s tým spojená aj odolnosť sú vždy žiadaným bonusom.

Displej je zas najviac používaný komponent a teda by mal byť spoľahlivý, plynulý a jemný. Samozrejme záleží aj na dostatku výkonu pre pohodlné používanie akýchkoľvek aplikácií. A to všetko musí vydržať bez zapotenia sa minimálne celý deň. Všetky tieto vlastnosti splna čerstvý Xiaomi 13T Pro, nová vlajková loď pre náročných. A navyše môže milo prekvapiť pomerom výbavy a ceny.

Xiaomi 13T Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk

Fotoaparáty

Xiaomi 13T a 13T Pro sú smartfóny, ktoré vznikli v partnerstve s prestížnou značkou Leica, ktorá sa podieľala na vývoji optiky a softvéru. Základom je veľký 1/1.28″ snímač s rozlíšením 50 Mpix a optickou stabilizáciou.

TIP: Tu kúpite Xiaomi 13T Pro s cashbackom až 160 €

Ultraširokouhlý fotoaparát má rozlíšenie 12 Mpix a teleobjektív má 2x optický zoom a tiež 50 Mpix rozlíšenie. Táto kombinácia umožňuje fotiť nádherné portréty s prirodzeným rozmazaním pozadia, úžasné zábery prírody alebo nočné scény s aj pri nedostatku svetla. Tiež umožňuje nahrávať 4K alebo v prípade 13T Pro modelu dokonca 8K videá.

Xiaomi 13T Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk

Dizajn

Xiaomi 13T Pro a 13T sú dva smartfóny, ktoré majú rovnaký dizajn. Displej je plochý a má veľmi tenké rámiky, chránený je sklom Gorilla Glass, ktoré zabraňuje poškriabaniu a pomáha aj fólia inštalovaná od výroby. Rám telefónu je vyrobený z tvrdeného plastu, ktorý je ľahký, ale pevný.

Telefón je tiež odolný voči vode a prachu podľa normy IP68, čo znamená, že môže vydržať ponorenie do hĺbky 1,5 metra na 30 minút. Zadná strana telefónu sa líši podľa farby. V čiernej a zelenej verzii je zo skla. V modrej verzii je to syntetická, respektíve vegánska koža.

Tento materiál je jemný na dotyk, nezachytáva odtlačky prstov a dodáva telefónu elegantný a luxusný vzhľad. Telefón má na hornej hrane dva reproduktory, ktoré podporujú zvuk Dolby Atmos. Poteší aj infračervený vysielač, ktorý umožňuje ovládať rôzne elektronické zariadenia pomocou telefónu. Napríklad televízory, klimatizácie a ďalšie.

Xiaomi 13T Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk

Displej

Xiaomi 13T a 13T Pro majú 6,67-palcový Amoled displej s vysokým rozlíšením 2,5K, konkrétne 1220 x 2712 pixelov. Displej sa vyznačuje aj vysokou obnovovacou frekvenciou 144 Hz a maximálnym jasom 2600 nitov, ktoré zaručujú skvelý HDR zážitok (Dolby Vision aj HDR10+) pri pozeraní filmov alebo dobrú viditeľnosť na slnečnom svetle. Displej je teda jemný, kontrastný, jasný a plynulý a je vhodný na rôzne činnosti od fotenia, surfovania po internete, hrania hier až po sledovanie streamovacích služieb.

Xiaomi 13T Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk

Výdrž

Veľa výkonu či super fotoaparáty by nemali až taký význam ak by bolo mobil nutné neustále nabíjať. Xiaomi ale nešetrilo a aj do tenkého tela sa podarilo dostať až 5 000 mAh batériu, ktorá novinky udrží pri živote jeden veľmi aktívny deň, ale pokojne aj bežný víkend.

A aj keby sa ju podarilo vyžmýkať skôr, než je to vhodné, na pomoc prichádza extra rýchle 120 W nabíjanie (13T Pro). Stačí len 19 minút a celá batéria je úplne nabitá. Pri Xiaomi 13T je to 67 W nabíjanie s nabitím z 0 na 100% za zhruba 45 minút.

Xiaomi 13T Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk

Výkon

Xiaomi 13T Pro a 13T sú vybavené čipmi Mediateku, ktoré im dávajú dostatok výkonu na všetky aplikácie dneška. Xiaomi 13T Pro je jeden z najrýchlejších Android smartfónov a nezahrieva sa. To je vďaka grafénu a špeciálnej komore, ktorá odvádza teplo. Mobil zvláda 8K video a najnovšie hry bez rizika prehrievania sa. Na Slovensku sa predáva Xiaomi 13T Pro s až 12 GB RAM a 512 GB úložiska.

Xiaomi 13T Pro a 13T: Kde ich kúpiť najlacnejšie?

Xiaomi 13T Pro a 13T sú smartfóny s vynikajúcim pomerom ceny a výkonu. Majú krásne telo, skvelý displej, kopec výkonu, dlhú výdrž, extra rýchle nabíjanie a prémiové fotoaparáty s Leicou. Xiaomi 13T Pro stojí 899 eur a Xiaomi 13T stojí 599 eur. To sú lákavé ceny pre takto vybavené smartfóny. Viac informácií nájdete na xiaomipromo.sk.