Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi 13T Pro: Všetky informácie na jednom mieste (PREHĽAD)

Xiaomi 13T Pro: Všetky informácie na jednom mieste (PREHĽAD)

O zariadení vieme už takmer všetko, čo vedieť môžeme. Napriek tomu sa na predstavenie veľmi tešíme.

0

Xiaomi si na koniec septembra nachystalo pre svojich fanúšikov veľké prekvapenie. Šéf čínskeho výrobcu Lei Jun prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti potvrdil, že už o pár týždňov nám bude predstavená nová vlajková loď. Konkrétne pôjde o Xiaomi 13T Pro, o ktorom sme v poslednom období už čo-to počuli. Na čo sa môžeme tešiť?

Nechceme ti kaziť prekvapenie, ale dá sa povedať, že o zariadení vieme už takmer všetko, čo vedieť môžeme. Poďakovať za to môžeme informátorovi Parasovi Guglanimu, ktorý zverejnil snímku obsahujúcu informácie o všetkých kľúčových aspektoch Xiaomi 13T Pro.

Zdá sa, že snímka pochádza z oficiálnych materiálov pre predstavenie zariadenia. „Nový Xiaomi smartfón nie je len smartfón, je to silné technologické riešenie, ktoré perfektne kombinuje elegantný dizajn, unikátnu fotografiu, vysoký výkon a solídnu odolnosť,“ stojí v snímke. „Smartfón je vytvorený pre tých s najvyššími štandardmi.“

Atraktívne farby a ešte atraktívnejší displej

Hneď za týmto oznamom sa dozvedáme o farebných prevedeniach. Xiaomi 13T Pro má byť dostupný v dvoch farbách. Prvou je čierna s odolným skleným poťahom, druhou modrá s textúrou pripomínajúcou kožu. Vlajkovú odolnosť dokazuje certifikácia IP68 (odolnosť voči vode a prachu).

Z opačnej strany na nás má číhať 6,67-palcový OLED displej s rozlíšením 1,5K, svietivosťou 2 600 nitov, 2 880 PWM stmievaním, obnovovacou frekvenciou 144 Hz a podporou pre HDR10+. Výrobca taktiež sľubuje hlboké farby a bohaté detaily, ktoré dodajú prvotriedny zážitok z používania.

Špičkový výkon doplnený o solídnu optiku

Čo sa týka čipsetu, Xiaomi má siahnuť po Dimensity 9200 Plus od spoločnosti MediaTek. Spolupracovať vraj bude s 12 GB až 16 GB operačnej pamäte a 256 GB/512 GB/1 TB interného úložiska. Interiér má ďalej obsahovať 5 000 mAh s podporou pre 120 W rýchle nabíjanie.

Z hľadiska optiky vraj môžeme rátať s 50 Mpx hlavným snímačom IMX707 od Sony s clonou f/1.9 a podporou pre optickú stabilizáciu obrazu, ďalej 13 Mpx ultraširokouhlým senzorom Omnivision OV13B s clonou f/2.2 a napokon aj 50 Mpx teleobjektívom OV50D. Úlohu selfie fotoaparátu zohrá 20 Mpx snímač Sony IMX 596.

Xiaomi 13T Pro - pozvánka na predstavenie
Pozvánka na predstavenie Xiaomi 13T Pro | Zdroj: Lei Jun (X)

Rekordná softvérová podpora

Čerešničkou na torte má byť softvérová podpora. Ako sme ťa informovali v tomto článku, Xiaomi podľa všetkého zvažuje novú aktualizačnú politiku, v rámci ktorej bude pre vybrané zariadenia ponúkať až 5 rokov softvérovej podpory. V tom čase sa hovorilo, že na začiatku sa bude podpora vzťahovať na model Redmi K60 Ultra. Práve tento model má na globálnom trhu debutovať ako Xiaomi 13T Pro.

Je však otázne, či bude Xiaomi aktualizačný plán uplatňovať rovnako naprieč všetkými trhmi, alebo len na domácom trhu.

Predstavenie sa koná už čoskoro

Predstavenie Xiaomi 13T Pro sa koná už 26. septembra v Berlíne. Zúčastní sa ho aj naša redakcia.