Úvod Zariadenia Blackview A96: Smartfón s 24 GB RAM a cenou do 200 €...

Blackview A96: Smartfón s 24 GB RAM a cenou do 200 € je OFICIÁLNE tu! Kúpiť si ho môžu aj Slováci

Blackview A96 je dostupný od dnešného dňa (18. septembra) až do 22. septembra v atraktívnej cenovej akcii.

1
Blackview A96
Zdroj: Blackview

Ak sa práve obzeráš po cenovo dostupnom smartfóne, ktorý kladie výhradne rozumné kompromisy, máme pre teba jeden skvelý typ. Známa spoločnosť Blackview totiž nedávno oficiálne uviedla nový model s označením A96, ktorý kombinuje elegantný dizajn, solídny výkon, plynulý displej, ako aj šikovný softvér. Všetky kľúčové črty zariadenia si opíšeme v tomto článku.

Blacvkiew A96: Dizajn

Čo sa týka dizajnu, na prvý pohľad je zrejmé, kde výrobca čerpal inšpiráciu. Po vizuálnej stránke sa A96 citeľne podobá na prémiové modely iPhone od Apple. Možno teda rátať s plochou prednou i zadnou stranou, ako aj plochými hranami. Rám je vyhotovený z hliníka, zatiaľ čo zadný poťah je sklenený a matný. A96 prichádza v dvoch farebných prevedeniach, a to čiernej (Obsidian Black) a fialovej (Provence Purple).

Blacvkiew A96
Blackview A96 | Zdroj: Blackview

Blackview A96: Displej a audio

Prednú stranu zariadenia pokrýva 6,5-palcový displej s rozlíšením 2,4K, pomerom strán 20 : 9 a podporou pre obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Nechýba mu dokonca ani prestížna certifikácia TÜV SÜD Low Blue Light, ktorá zaručuje maximálny komfort pre oči. V strede vrchnej časti displeja sa nachádza okrúhly výrez pre selfie fotoaparát. Z bočných a vrchných strán je potom ohraničený tenkými rámikmi, vďaka čomu má používateľ dostatok priestoru na konzumáciu svojho obľúbeného obsahu, byť ty sociálne siete, filmy alebo hry.

Čo sa týka zvukovej stránky, A96 ponúka priestorové ozvučenie, ktoré zaručuje dvojice Smart-PA harman/kardon reproduktorov, ako aj dodatočná kalibrácia Harman AudioEFX. Nech už teda robíš na smartfóne čokoľvek, máš záruku, že obsah bude vyzerať a znieť kvalitne.

Blacvkiew A96
Blackview A96 | Zdroj: Blackview

Blackview A96: Výkon

A96 nezaháľa ani z hľadiska výkonu. Smartfón je vybavený čipom Helio G99 založeným na 6 nm výrobnom procese. Pozostáva z dvoch výkonných jadier s taktovacou frekvenciou 2,2 GHz a šiestich úsporných jadier s taktovacou frekvenciou 2,0 GHz. Zariadenie tak pohodlne vystačí ako na gaming, tak aj na náročnejší multitasking. V rámci benchmarkingovej platformy AnTuTu získal 423 393 bodov, čo je veľmi solídny výsledok.

Tomuto účelu napomáha aj operačná pamäť, ktorá môže dosiahnuť 16 až 24 GB (za použitia technológie umelého rozšírenia). Ruku k dielu potom prikladá aj úložisko s kapacitou 256 GB. Napokon interiér obsahuje aj 4 380 mAh batériu s podporou pre 18 W nabíjanie. Takýmto príkonom sa dokáže na 50 % kapacity obnvoiť v priebehu len 30 minút.

Blacvkiew A96
Blackview A96 | Zdroj: Blackview

Blacvkiew A96: Fotoaparáty

V okrúhlom výreze v displeji sa nachádza kvalitný 16 Mpx snímač, ktorý vždy dodá kvalitné výstupy. Zadná zostava potom zahŕňa 48 Mpx hlavný snímač obrazu8 Mpx širokouhlý objektív so 117-stupňovým zorným poľom. Hlavný fotoaparát disponuje technológiami TetraPixel a Super-PD (automatické zaostrovanie).

Čerešničkou na torte je technológia Smart-ISO, ktorá prispôsobuje správanie objektívu podľa okolitým svetelným podmienkam. Výstupy tak sú spoľahlivo kvalitné vo dne i v noci. Kapacity fotoaparátov zastrešuje technológia Blackview ArcSoft 6.0.

Blacvkiew A96
Blackview A96 | Zdroj: Blackview

Blackview A96: Softvér

Po softvérovej stránke je zariadenie poháňané rozhraním DokeOS 3.1 založeným na operačnom systéme Android 13. Používateľ tak môže rátať so širokou paletou šikovných funkcií. Súčasťou softvérovej výbavy je napríklad aplikácia Focus Mode App, ktorá prispôsobuje správanie zariadenia podľa jednotlivých scenárov používania. Ďalej možno spomenúť aplikáciu Health App, ktorá monitoruje zdravie a kondíciu používateľa.

O ochranu kľúčových údajov sa stará technológia DAC&MAC, ale aj funkcia Permission Manager, ktorá chráni údaje pred neautorizovaným prístupom.

Blacvkiew A96
Blackview A96 | Zdroj: Blackview

Blackview A96: Cena a dostupnosť

Blackview A96 je dostupný od dnešného dňa (18. septembra) až do 22. septembra v atraktívnej cenovej akcii. Konfigurácia 8/256 GB ťa v tomto období vyjde len na 195,87 eur, zatiaľ čo verzia s 12 GB RAM a 256 GB úložiskom na 207,39 eur.

Prvých sto objednávok navyše dostane ako darček slúchadlá AirBuds 6.