Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Z Flip 6: Prvé INFO hovoria o veľkom vylepšení. Ak...

Samsung Galaxy Z Flip 6: Prvé INFO hovoria o veľkom vylepšení. Ak sa vyplnia, máme sa na čo tešiť!

Galaxy Z Flip 5 priniesol mnoho vytúžených zmien, ako napríklad väčší externý displej, špičkový čip a kvalitnejší pánt. Priestor na zlepšenie sa však nájde vždy.

0

Samsung len pár týždňov dozadu predstavil svoje najnovšie skladacie véčko v podobe Galaxy Z Flip 5. My sa však už teraz dozvedáme prvé informácie o jeho nástupcovi, ktorým bude Galaxy Z Flip 6. Podľa informácií holandského portálu Galaxy Club nás čaká minimálne jedno kľúčové vylepšenie.

Galaxy Z Flip 5 priniesol mnoho vytúžených zmien, ako napríklad väčší externý displej, špičkový čip a kvalitnejší pánt. Priestor na zlepšenie sa však nájde vždy.

Samsung Galaxy Z Flip 6: V jednej oblasti si výrazne polepší

V prípade Galaxy Z Flip 5 to platí najmä pri fotoaparátoch. Nemožno povedať, že by boli nekvalitné či slabé, o čom sa môžeš presvedčiť v našej recenzii, no po technickej stránke mierne zaostávajú. Galaxy Z Flip 5 totiž stále používa hlavný snímač s rozlíšením 12 Mpx, čo na dnešné pomery nie je zrovna veľa.

Samsung Galaxy Z Flip 6 môže výrazne vylepšiť fotoaparáty.
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Samsung si to zrejme uvedomuje. Preto sa objavili špekulácie, že nový Galaxy Z Flip 6, ktorý by mal debutovať budúce leto, prinesie výkonnejší hlavný snímač s vyšším rozlíšením. Samozrejme, nakoľko nás od debutu tohto zariadenia delí takmer celý rok, podrobných informácií je málo. Očakáva sa však, že rozlíšenie hlavného objektívu na Galaxy Z Flip 6 porastie z 12 Mpx na 50 Mpx, čo by bol veľmi slušný upgrade. Ohľadne ostatných fotoaparátov zatiaľ nemáme k dispozícii žiadne bližšie detaily.

Galaxy Z Flip 5 je hodný vlajkovej triedy

Opäť musíme zdôrazniť, že týmto nechceme povedať, že by súčasný Galaxy Z Flip 5 fotil zle. Práve naopak. Rozlíšenie hlavného snímača síce ostalo nezmenené (oproti Galaxy Z Flip 3), avšak megapixely nie sú všetko. Galaxy Z Flip 5 sa pýši podstatne výkonnejším čipsetom, ktorý ponúka oveľa kvalitnejšiu postprodukciu, a teda aj kvalitnejšie výstupy.

Fotografie zachytené na Galaxy Z Flip 5 sa pýšia detailnosťou hodnou vlajkovej triedy, pričom rozhodne nezaostáva ani v rámci kalibrácie farieb.

Avšak lákadiel, ktoré Galaxy Z Flip 5 ponúka, je viacero. Okrem kvalitnejších fotoaparátov a nového čipu sa pýši aj dvojicou šikovných displejov. Hlavný má uhlopriečku 6,7 palca, rozlíšenie 2 640 x 1 080 px, pomer strán 22 : 9 a adaptívnu obnovovaciu frekvenciu v rozmedzí od 1 do 120 Hz. V prípade externého displeja ide o 3,4-palcový panel s rozlíšením 720 x 748 px a obnovovacou frekvenciou 60 Hz.

Takto veľký vonkajší displej pohodlne poslúži na širokú škálu bežných úkonov, ako je sledovanie počasia, ovládanie hudby, vytáčanie prednastavených kontaktov či kontrola upozornení.

Vo výbave sa, okrem už zmieneného čipu, nachádza 8 GB operačnej pamäte, 256/512 GB interného úložiska a 3 700 mAh batériu, ktorá za použitia 25 W adaptéru sľubuje obnovu 50 % kapacity v priebehu zhruba 15 minút.

Galaxy Z Flip 5 je na Slovensku dostupný v piatich farebných prevedeniach, a to zelenej, fialovej, béžovej a grafitovej. Šedý variant je dostupný výhradne cez oficiálny e-shop na stránkach Samsungu.

Čo sa týka konfigurácií, verzia s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom ťa vyjde na 1 199 eur, zatiaľ čo prevedenie s 8 GB RAM a 512 GB úložiskom na 1 319 eur.