Úvod Samsung Samsung Galaxy S24 Ultra iPhone ostane na smiech: Galaxy S24 Ultra prinesie vylepšenie, ktoré z neho...

iPhone ostane na smiech: Galaxy S24 Ultra prinesie vylepšenie, ktoré z neho spraví absolútneho kráľa

0
Samsung Galaxy S23 Ultra
Zdroj: Lukáš Zachar

Samsung Galaxy S23 Ultra, ako iste viete, ponúka 10 Mpx senzor s 3-násobným optickým priblížením. To sa má s príchodom Galaxy S24 Ultra výrazne zmeniť, našťastie k lepšiemu. Juhokórejská spoločnosť má do zariadenia nasadiť až 50 Mpx senzor s 3-násobným optickým zoomom, ktorý bude neporovnateľne výkonnejší.

Výrobca má v zariadení použiť rovnaký alebo veľmi podobný 200 Mpx hlavný snímač, ktorý však sám o sebe patrí medzi absolútnu špičku spomedzi fotoaparátov v dnešných smartfónoch. Výrazného vylepšenia sa nemá dočkať ani 10 Mpx periskopový snímač. O osude 12 Mpx ultraširokouhlého snímača taktiež veľa nevieme.

Galaxy S24 Ultra bude S23 Ultra veľmi podobný
Zdroj: Lukáš Zachar (Techbyte.sk)

Očakávame ale, že Samsung väčšinu vylepšení pripraví na poli softvéru. Je viac než pravdepodobné, že vylepší kvalitu fotografií pri fotení v noci, zmeny sa môžu dotknúť aj portrétového režimu či už pri fotkách alebo pri videu.

Samsung Galaxy S24 Ultra je už hotové zariadenie. Je ho však nutné otestovať a vyladiť

Viac zatiaľ bohužiaľ nemáme. Z pohľadu vývoja Galaxy S24 Ultra je takmer isté, že špecifikácie sú takmer finálne a firma začína telefón podrobovať dôkladnému testovaniu.

Ako takéto testovanie vyzerá si môžete prečítať v samostatnom článku. Redakcia TECHBYTE totiž získala prístup do testovacieho laboratória priamo v juhokórejskej fabrike, kde sa testujú najnovšie modely.