Úvod Zariadenia Slováci ho kupujú ako teplé rožky: Prečo je tento nenápadný smartfón TAK...

Slováci ho kupujú ako teplé rožky: Prečo je tento nenápadný smartfón TAK populárny? Má kľúčové výhody!

Oplatí sa ešte kupovať vlajkové lode za viac ako 1 000 €? Tento skrytý klenot vás presvedčí o opaku.

2

Žijeme v dobe, v ktorej máme na výber stovky modelov smartfónov. No a viete ako sa hovorí, čím viac možností na výber, tým ťažšie to je. Cena pritom často nie je smerodajná, keďže za rovnakú cenu môžete dostať fantastický smartfón a zároveň aj telefón, z ktorého budete nešťastní.

Nie je žiadnym tajomstvom, že najpopulárnejšou kategóriou na Slovensku je tá, v ktorej telefóny stoja menej ako 500 €. V tomto smere sme pragmatický národ, keďže za telefón míňame rozumne a primerane, najmä v ťažkej inflačnej situácii, v ktorej sa nachádzame. Najlepším príkladom takéhoto „protiinflačného“ telefónu je jednoznačne Redmi Note 12 Pro. Prečo? Vysvetlíme nižšie.

Redmi Note 12 Pro
Zdroj: Lukáš Zachar

Čo potrebujete vs. čo chcete

To, čo potrebujete a čo chcete sa môže aj nemusí líšiť. Rozpočet môžete mať na lacnejší telefón, v skutočnosti ale chcete najprémiovejší model na trhu. V ideálnom svete by ste tieto požiadavky chceli spojiť do jedného.

Našťastie, dnes už existujú telefóny, ktoré dokážu uspokojiť všetko, čo od zariadenia môžete chcieť. Väčšina z nás pri telefónoch zvažuje kvalitu displeja, fotoaparáty, výdrž, dizajn, celkový ekosystém konkrétneho výrobcu a samozrejme čo najnižšiu cenu.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro je krásnym príkladom, ako sa tieto požiadavky dajú skombinovať do jedného, veľmi podareného balíčka, ktorý vám bude robiť radosť. Navyše, tento model perfektne zapadá do nášho ideálneho rozpočtu. Stojí totiž len 379 €. Za takúto cenu niektorí výrobcovia telefóny ani neponúkajú.

Redmi Note 12
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Tak počkať, za toto už nemusím toľko platiť?

Redmi Note 12 Pro totiž ponúka 6,67-palcový OLED displej, ktorý nieje len veľký, ale aj jasný, farebne presný a navyše aj rýchly, keďže sa každú sekundu dokáže obnoviť až 120-krát. Čo to ale znamená v praxi? No napríklad to, že si na ňom budete môcť pohodlne pozrieť obľúbené videá a zahrať hry presne tak, ako to tvorcovia zamýšľali. Vďaka maximálnemu jasu 900 nitov bude jedno, kde sa budete nachádzať. Vnútri, vonku na priamom slnku. Bude to úplne jedno.

Na tomto skutočne záleží

Zvykneme to spomínať v recenziách a napíšeme to aj sem. Telefón je najlepší fotoaparát, pretože najlepším fotoaparátom je ten, ktorý máte pri sebe. Smartfóny už niekoľko rokov zaznamenávajú najdôležitejšie rodinné udalosti, sledujú to, ako rastú deti a sú svedkami vznikajúcich lások. Inak povedané, nemať pri sebe telefón, nemali by ste sa k čomu po roku, dvoch či desiatich vrátiť a zaspomínať.

Redmi Note 12 Pro
Zdroj: Lukáš Zachar

Málokto by chcel, aby tak dôležité zábery boli v zlej kvalite. Dobrou správou je, že aj za 379 € môžete dostať špičkovú výbavu, ktorá prekvapila nielen nás v redakcii, ale aj našich známych. Redmi Note 12 Pro totiž ponúka až 50 Mpx senzor a aj keď samotné rozlíšenie nie je to najdôležitejšie, prináša niekoľko kľúčových výhod.

Tou hlavnou je, že sa jednotlivé pixely dokážu spojiť dokopy, čo vylepší kvalitu záberov vo večerných či nočných hodinách. Potrebujete odfotiť sfúknutie sviečok? Žiaden problém. Chcete sa vyfotiť v bare alebo na večeri v reštaurácii? Čakajte parádne výsledky. Naozaj.

To isté platí aj o natáčaní videí. Sme zástancami názoru, že natáčať a fotiť by ste mali v čo najvyššej kvalite. Obrazová technológia sa hýbe vpred míľovými krokmi a je dosť možné, že o 10 rokov bude Full HD video vyzerať komicky. Redmi Note 12 Pro nemá problém natáčať aj 4K obsah.

Redmi Note 12 Pro
Zdroj: Lukáš Zachar

30 minút aj celý deň

Kúpiť si telefón s veľkou batériou dnes už nie je problém ani pri nižších cenových hladinách. Aj napriek tomu tu spomeniem jednu, resp. dve veľké výhody Redmi Note 12 Pro. Jednak ho poháňa poriadne veľká 5 000 mAh batéria, no čo je možno ešte dôležitejšie, nabíjať ju môžete aj bez toho, aby ste si museli kúpiť nabíjačku zvlášť. V balení sa, na rozdiel od mnohých výrobcov, nachádza „plnotučná“ nabíjačka so 67 W výkonom.

Práve rýchlonabíjanie je aspoň v našich očiach minimálne rovnako dôležité ako samotná výdrž. Do istého limitu, pochopiteľne. Majitelia konkurenčných zariadení často s trojnásobnou cenovkou možno ani netušia, ako rýchlo sa dá tak veľká batéria nabiť. Stačí polhodina na kábli a ste pripravení začať deň alebo pokračovať v tom, čo máte rozrobené.

Redmi Note 12
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Tak ktorý?

Nakoniec teda pred všetkými záujemcami o nový telefón otvorí otázka. Tak ktorý? Je dôležité zhodnotiť tie faktory, ktoré dávajú zmysel vám. My vieme, že nie všetky telefóny „sadnú“ všetkým ľuďom na svete. O to ide, preto máme tak rozmanitý technologický svet. Je zároveň dôležité zhodnotiť aj faktory, ktoré siahajú ďaleko za smartfón.

Má daný výrobca dobrú reputáciu? Dostane môj telefón aktualizácie aj po roku používania? Viem si k nemu kúpiť príslušenstvo, aké chcem a zariadenia, ktoré si s ním budú rozumieť? V tomto smere je Xiaomi, dovolíme si tvrdiť, svetovým lídrom. Jeho ekosystém je na tak pokročilej úrovni, že je len veľmi málo spotrebičov, lifestyle zariadení a kadečoho iného, ktoré by firma nevyrábala. Drvivá väčšina z nich pritom bezproblémovo spolupracuje s každým telefónom Xiaomi, ktorý si dnes môžete kúpiť.

Ak hľadáte nový telefón, nepozerajte len po marketingových hviezdach, pozrite aj nižšie. Možno vás prekvapí, aký diamant nakoniec nájdete. A áno, aj napriek tomu, že tento článok vznikol v spolupráci so Xiaomi sme presvedčení, že z Redmi Note 12 Pro budete mať obrovskú radosť. Za to dáme ruku do ohňa.

>>> Preskúmať sériu Redmi Note 12 <<<

🤝 V spolupráci so spoločnosťou Xiaomi.