Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má bohatý ekosystém: Dnes prišlo k masívnemu vylepšeniu, novinky prídu aj...

Samsung má bohatý ekosystém: Dnes prišlo k masívnemu vylepšeniu, novinky prídu aj na Slovensko!

Smartfón je len odrazovým mostíkom. Samsung toho ponúka oveľa viac.

0
Samsung
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Mať doma smartfón je len časť veľmi malej skladačky. Dnešná doba ponúka výrazne rozsiahlejšie možnosti, ako si zo svojho domova spraviť inteligentnú domácnosť. Lídrom v tejto sfére je jednoznačne Samsung, ktorý už niekoľko rokov buduje svoj ekosystém. Tento rok jeho schopnosti rozširuje novými zariadeniami aj softvérovými funkciami.

Samsung dnes počas udalosti Unpacked predstavil nové zariadenia zo štyroch kategórií. Nové sú skladacie smartfóny Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5, tešiť sa tiež môžete na hodinky Galaxy Watch 6 a pozornosť by ste mali venovať aj tabletom Galaxy Tab 9.

Samsung Galaxy Z Flip5
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Všetci za jedného, jeden za všetkých

Juhokórejský kolos robí všetko pre to, aby vytvoril ekosystém, ktorý dáva zmysel. Krásnym príkladom sú dnes predstavené novinky, ktoré dokážu fungovať nielen samostatne, svoju funkcionalitu dokážu skutočne ukázať hlavne vtedy, keď ich prepojíte s ďalšími zariadeniami.

Čo ale Samsung myslí pod pojmom ekosystém? Roky pracuje na tom, aby mal v portfóliu telefóny, tablety, hodinky, televízory či dokonca ďalšie zariadenia, ktoré použijete v domácnosti. Nie je preto žiadnou náhodou, že softvérová prepojenosť je niečo, na čom si dáva mimoriadne záležať.

Samsung Galaxy Z Fold5
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Ak ste takýto ekosystém ešte nevyskúšali, máte sa na čo tešiť. Cez televízor napríklad môžete ovládať všetky zariadenia v domácnosti, z telefónu môžete „pretiahnuť“ fotku priamo do tabletu či notebooku a mnoho, mnoho ďalšieho.

Samsung prepája. A robí to naozaj skvelo

Je obdivuhodné, ako dobre takéto prepojenie funguje. Ak máte alebo budete mať telefón od Samsungu, môžete sa spoľahnúť, že k dispozícii budete mať aj možnosť dokúpiť si hodinky, slúchadlá a ďalšie zariadenia, ktoré si s ním budú rozumieť bez akýchkoľvek problémov.

Samsung Galaxy Tab S9
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Spolu s Galaxy Z Flip5 a Z Fold5 tak môžete používať aj nové hodinky Watch6, ktoré vám spoľahlivo zmerajú tep, kroky a dokonca aj teplotu. Zvoliť si alternatívne môžete aj prepojenie s tabletom Galaxy Tab S9, ktorý sa s telefónom dokáže prepojiť až tak hlboko, že môžete jednoduchou prenáša súbory z jedného zariadenia do druhého tak, ako by bolo jedno. Jednoducho myškou pretiahnete vybraný súbor z telefónu na tablet (aj opačne) a ono to zázračne prebehne v poriadku.

Samsung Galaxy Watch 6
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Práve takéto dôležité pokroky v budovaní ekosystému sú niečo, na čo je Samsung mimoriadne hrdý. A niet sa mu čo čudovať. Hĺbka, do ktorej jeho softvéroví inžinieri zašli, aby vyladili každý detail, je fascinujúca.

Foto: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Pokrok v tomto smere je mimoriadne dôležitý aj pre nás, ako koncových užívateľov. Používaním telefónu celkový zážitok len začína. Postupne totiž zistíte, že rovnaká firma, ktorá vyrobila tak kvalitný telefón, vyrába aj fantatické slúchadlá, perfektné hodinky či kľudne televízory alebo robotické vysávače. Všetky služby a zariadenia tak ostanú „pod jednou strechou,“ čo zabezpečí bezproblémovú komunikáciu a používanie, ale aj rýchle riešenie prípadných problémov.

Používate viacero zariadení z ekosystému Samsung?