Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Watch 6: Všetky informácie na jednom mieste!

Samsung Galaxy Watch 6: Všetky informácie na jednom mieste!

Potešia sa aj milovníci otočnej lunety.

0
Zdroj: Samsung

Samsung má počas nadchádzajúceho podujatia Galaxy Unpacked predstaviť svetu najnovšiu generáciu obľúbených smart hodiniek Galaxy Watch. Ide o rad Galaxy Watch 6, ktorý má pozostávať z dvoch modelov – okrem základného aj Galaxy Watch 6 Pro (alebo Classic). V posledných týždňoch sme o hodinkách už čo-to počuli, teraz však vyplávali na povrch nové informácie, ktoré nám prezrádzajú hneď niekoľko zaujímavých skutočností.

Ako píše server SamMobile, hodinky Watch 6 dostali zelenú od známej certifikačnej platformy FCC na pôde USA. Publikované údaje naznačujú, že hodinky dorazia v dvoch veľkostiach. Prvá s označením SM-R930 bude mať veľkosť 40 mm, druhá s označením SM-R940 zase 44 mm.

Certifikačné dokumenty ďalej prezrádzajú, že Galaxy Watch 6 budú vybavené dvojpásmovým rozhraním Wi-Fi a/b/g/n, ako aj podporou pre Bluetooth 5.3 a NFC. Obidva modely ďalej majú disponovať podporou pre bezdrôtové nabíjanie, pričom dedikovaná nabíjačka (ER-OR900) by mala byť obsiahnutá v balení.

Nateraz nie je úplne jasné, či sa uvedené veľkosti vzťahujú len na základný model, čiže Watch 6, alebo aj na výkonnejší variant Pro/Classic.

Galaxy Watch 6: Návrat otočnej lunety

Čím ďalej jasnejší je však návrat otočnej lunety, ktorý má po dlhšej odmlke opäť priniesť model Watch 6 Pro/Classic. Taktiež sa špekuluje, že obidvoje hodinky budú vybavené procesorom Exynos 980 s mierne zvýšenou taktovacou frekvenciou procesorových jadier. Po softvérovej stránke sa má o pohon starať operačný systém Wear OS 4 v spolupráci s rozhraním One UI 5 Watch.

Na základe predošlého úniku vieme, že okrem otočnej lunety by mal výkonnejší model ponúknuť aj 1,47-palcový AMOLED displej s rozlíšením 470 x 470 px. Čo sa týka konštrukcie, tá by mala zahŕňať dve tlačidlá – jedno hlavné a jedno funkčné – ako aj niekoľko dôležitých snímačov nielen na monitorovanie srdcového tepu.

Rad hodiniek Galaxy Watch 6 nám bude predstavený počas nadchádzajúceho podujatia Galaxy Unpacked, ktoré by sa mohlo konať už koncom júla.