Úvod Výrobcovia Samsung Samsung pochová konkurenciu: Galaxy S24 a Galaxy S25 sa zmenia na nepoznanie!

Samsung pochová konkurenciu: Galaxy S24 a Galaxy S25 sa zmenia na nepoznanie!

O dva kroky pred Apple.

0

Hoci je len polovica apríla a od debutu série Galaxy S24 nás delí ešte veľa mesiacov, už teraz sa o nej doslýchame prvé hypotézy. Jedna z nich sa týka fotoaparátov. Pochádza od informátora Revegnus, ktorý hovorí o veľkých vylepšeniach pre model Galaxy S24 Ultra. Niekoľko slov však venoval aj jeho nástupcovi, resp. Galaxy S25 Ultra. Na jeho predikcie upozornil server TechRadar.

Ako už býva zvykom, jedným z hlavných zameraní Galaxy S24 Ultra bude fotografia. Informátor tvrdí, že tento model nebude mať dva teleobjektívy ako terajšia či predošlá generácia. Namiesto toho bude mať jeden teleobjektív s variabilným optickým priblížením v rozmedzí od 3x do 10x. V preklade to znamená, že v tomto rozmedzí bude schopný produkovať výstupy v plnej kvalite.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Zdroj: Lukáš Zachar (Techbyte.sk)

Pri terajšom modeli sa medzi týmito dvoma hodnotami používa digitálny zoom, ktorý po kvalitatívnej stránke citeľne zaostáva za tým optickým.

Jeden z mála

Galaxy S24 Ultra bude vďaka tejto inovácii jedným z menšiny. V súčasnosti totiž ponúka variabilný optický zoom len hŕstka smartfónov. Jedným takým je napríklad Sony Xperia 1 IV, avšak ten sa neteší príliš veľkej popularite. Ešte dôležitejšie však bude, že Samsung v rámci zoomu ešte viac utečie svojmu úhlavnému konkurentovi – Apple.

Nie je však vylúčené, že Galaxy S24 Ultra umožní len možnosť prepínať sa medzi 3x a 10x zoomom v rámci jedného objektívu, a teda medzi týmito hodnotami bude aj naďalej používať digitálnu úpravu obrazu.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Zdroj: Lukáš Zachar (Techbyte.sk)

Informátor sa ďalej venoval aj výkonu. Tvrdí, že rad Galaxy S24 môže poháňať buď Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, alebo vlastný čip Samsungu – Exynos 2400. Eventuálne to ale môžu byť oba, a to v závislosti od trhu, čiže podobne ako pred Galaxy S23.

Čo očakávať pri Galaxy S25?

Napokon venoval niekoľko slov aj nateraz ďaleko vzdialenému radu Galaxy S25. Dva základné modely podľa jeho slov upustia od zaužívaného 50 Mpx objektívu a presedlajú na nový snímač. Pochádzať má od Sony. Úlohu procesora zohrá buď Snapdragon 8 Gen 4 alebo Exynos 2500.

Okrem toho predpokladá, že Galaxy S25 Ultra dostane úplne nový 200 Mpx senzor s ešte pokročilejšími technológiami.